Saadet Işıl Aksoy Kimdir? Biyografisi

Saadet Işıl Aksoy
Saadet Işıl Aksoy, 29 Ağustos 1983 yılında İstanbul'da doğdu. Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümü mezunudur. Babası Nevşehir kökenli, Annesi Edirne ve Siirt kökenlidir. Televizyonda Güz Yangını, Esir Kalpler, Senden Başka ve Balkan Düğünü adlı yapımlarda rol almıştır. İlk sinema deneyimi ise Semih Kaplanoğlu'nun Yumurta filmi ile olmuştur.

Saadet Işıl Aksoy, bu film ile 2007 Şili'nin Valdivia Uluslararası Film Festivali ve 2007 Saraybosna Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülü almış, 2007 Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Behlül Dal Genç Yetenek Özel Ödülü'nü kazanmıştır. ABD 2008 yapımı A Beautiful Life filminde Denise rolünde yer almıştır. Ardından Mert Fırat ile başrollerini paylaştığı Başka Dilde Aşk adlı filmde oynamıştır. Film 46. Altın Portakal Film Festivali'nde Kent Konseyi Seyirci Ödülü'nü almıştır.

2009 yılında başrollerini Catherine Zeta Jones ve Justin Bartha'nın paylaştığı Aşkın Yaşı Yok / The Rebound filminin Türkiye çekimlerinde küçük bir rol almıştır. 2011 yılı itibariyle Muhteşem Yüzyıl dizisinde Prenses Victoria rolüyle yer almıştır.

Saadet Işıl Aksoy, yönetmenliğini Sergio Castellitto'nun yaptığı ve Bosna Savaşı dönemini anlatan bir drama türü filmde, Aska karakterini oynayarak Penelope Cruz ile birlikte rol almıştır.

2013 yılında Sürgün adlı sinema filminde, Eleni rolü ile Tolgahan Sayışman ile birlikte başrolleri paylaştı.

Filmografisi

2015-2016 Kördüğüm - Eylül
2013 Sürgün - Eleni
2012 Sen Dünyaya Gelmeden - Aska
2011 Nolya - Kısa Film
2011 Muhteşem Yüyzyıl - Prenses Victoria
2009 Şark Oyunları - Işıl
2009 Başka Dilde Aşk - Zeynep
2009 Balkan Düğünü - Zehra
2008 Sınıf - Duygu
2008 Süt - Semra
2008 Kalpsiz Adam - Feraya
2008 A Beautiful Live - Denise
2007 Yumurta - Ayla
2007 Senden Başka - Elif
2006 Esir Kalpler - İrem Akerman
2005 Zincirleme Film Tamlaması
2005 Güz Yangını - Pınar
Previous
Next Post »