Sarp Levendoğlu Kimdir? Biyografisi

Sarp Levendoğlu
Sarp Levendoğlu, 25 Aralık 1981 yılında Ankara'da doğdu. Oyunculuk hayatına daha 6 yaşında başladı. Saint Benoit Lisesi’nden mezun olduktan sonra, Bilgi Üniversitesi'nde Görsel İletişim Tasarımı okudu ve Kültür Üniversitesi oyunculuk bölümünden mezun oldu. Yönetmen Mustafa Altıoklar'ın yeğeni olması dolayısıyla ilk oyunculuk çalışmalarını onun projelerinde yapmıştır. Lise Defteri, Çınaraltı, Emret Komutanım, Zeliha'nın gözleri adlı dizilerde ve O Şimdi Asker ile Emret Komutanım Şah Mat adlı sinema filmlerinde rol almıştır.

Sarp Levendoğlu, Emret Komutanım ve Gece Gündüz dizilerinde yönetmenlik de yapmıştır.

2014 yılında başlayan ''Küçük Ağa'' adlı dizide Birce Akalay, Zeki Alasya ve Emir Berke Zincidi ile birlikte rol alan Sarp Levendoğlu, Ali karakterin canlandırdı.

2016 yılında gösterime giren ve Murat Şeker'in yönettiği Deliormanlı adlı sinema filminde Birce Akalay ve Gürkan Uygun ile birlikte rol aldı.

Filmografisi

2016 Deli Ormanlı - Savaş Türkyılmaz
2015 Ne Münasebet - Demir
2014 Küçük Ağa - Ali
2012 Atlılar 
2012 Sakarya Fırat
2011 Mor Menekşeler - Kabadayı Akif
2010 Kirli Beyaz - Yekta
2010 Kalp Ağrısı - Hasan
2009 Altın Kızlar - Konuk Oyuncu
2008 Gece Gündüz - Aslan Aydemir
2008 Emret Komutanım - Levent Üsteğmen
2007 Zeliha'nın Gözleri - Rehan
2007 Yasak Elma - Konuk Oyuncu
2006 Emret Komutanım : Şah Mat - Levent Üsteğmen
2005 Emret Komutanım - Levent Üsteğmen
2004 Çınaraltı - İbrahim
2003 Lise Defteri - Mehmet
2002 O Şimdi Asker - Yunan Askeri
Previous
Next Post »