Süeda Çil Kimdir? Biyografisi

Süeda Çil
Süeda Çil, 25 Haziran 1968 yılında Ankara'da doğdu. İstanbul Şehir Tiyatroları sanatçısı olan Süeda Çil, Mimar Sinan Üniversitesi, Devlet Konservatuvarı, Tiyatro Bölümünde eğitimini tamamladıktan sonra 1990 yılında Şehir Tiyatroları kadrosuna girdi.

Süeda Çil, Özellikle Adile Teyze gibi filmler ve Kaygısızlar, Üzgünüm Leyla, Sihirli Annem, Selena, Hepsi 1 ve Benim Annem Bir Melek ile Kollama gibi dizilerdeki rolleriyle hafızalarda kaldı.

Süeda Çil, oyunculuğunun dışında Başar Sabuncu, Orhan Alkaya, Şükrü Türen, Neşe Erçetin gibi yönetmenlere asistanlık yaptı. Kamera karşısına da geçerek, sinema ve dizi filmlerde rol aldı.

Süeda Çil, 1996 yılında 8. Ankara Film Festivali'nde Sokaktaki Adam filmiyle Umut Veren Yeni Kadın Oyuncu ödülünü aldı.

Filmografisi

2016 Oyun Bozan - Sümbül
2015 Mayıs Kraliçesi
2013 Nizama Adanmış Ruhlar
2011 Kayıp Aranıyor
2011 Alemin Kralı
2010 Kadınları Anlama Kılavuzu - Vildan
2008-2009 Benim Annem Bir Melek - Melahat

2008-2009 Kollama - Hüner Yılmaz
2007 Çemberin Dışında - Menejer Neşe
2007 Hepsi 1 - Hacer
2007 Fikrimin İnce Gülü 
2006 Doktorlar - 2006 Selena - Konuk Oyuncu
2005 Beşinci Boyut
2004 Patroniçe 
2003-2011 Sihirli Annem - Firuze
2002 Gönlümdeki Köşk Olmasa
2002 Karşılaşma 
2000 Melekler Evi 
2000 Halk Çocuğu 
2000 Dadı 
2000 Üzgünüm Leyla 
1999 Yılan Hikayesi 
1995 Sokaktaki Adam 
1995 Çiçek Taksi
1994 Kaygısızlar
1993 Bizim Mahalle
1982 Adile Teyze 
Previous
Next Post »