Turan Özdemir Kimdir? Biyografisi

Turan Özdemir
Turan Özdemir, 10 Kasım 1952 yılında Muğla’nın Yatağan ilçesinde doğdu. Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nden mezun olduktan sonra İzmir Devlet Tiyatrosu’nda görev aldı. Bir süre İzmir Devlet Tiyatrosu'nda görev yaptıktan sonra, ardından İstanbul’a yerleşti.

İlk olarak 2001 yılında Mehmet Ali Alabora ve Meltem Cumbul'un oynadığı, Yılan Hikayesi adlı dizide Başkomiser rolü ile ekran karşısına çıkan Turan Özdemir, daha sonra Tatlı Hayat, Kuzenlerim, Çekirdek Aile, Kurtlar Vadisi gibi yapımlarda rol aldı.

2005 yılında oyuncu kadrosu Muğlalı vatandaşlardan oluşan ve çekimleri de yine Muğla’da gerçekleştirilen “Dondurmam Gaymak” adlı komedi filminin başrol oyuncusu olarak ünlenen Turan Özdemir, reklam filmi ve dizilerde de rol almasının yanında, seslendirme sanatçılığı yapmaktadır. Ayrıca, bir sakız markasının reklamlarında da oynadı.

Turan Özdemir, 10 Haziran 2006 tarihinde Dondurmam Gaymak filmindeki rolü ile, 13. Adana Altın Koza Film Festivali kapsamında En İyi Erkek Oyuncu Ödülünü kazandı.

Turan Özdemir, 21 Mayıs 2010 tarihinde Muğla'nın Ortakent beldesinde yolun üzerindeki kedinin ezilmesini önlemeye çalışırken bir motosikletin çarpması sonucu ağır yaralandı. Beyin kanaması geçiren sanatçı 9 Haziran 2010 tarihine kadar yoğun bakımda kaldı.

2011-2014 döneminde Gani Müjde'nin ''Pis Yedili'' adlı komedi dizisinde Hasan Paşa karakterini canlandırdı.

Turan Özdemir, Müzeyyen hanım ile evli ve 2 çocuk babasıdır.

Filmografisi


2016 Mezarcı
2015 Sessiz Yalanlar
2015 Mavi Bisiklet
2014 Sonsuz Bir Aşk - Servet
2013 Dursun Çavuş
2012 Bir Hikayem Var - Belediye Başkanı
2011-2014 Pis Yedili - Hasan Paşa
2010 Geniş Aile - Nasip
2009 Hadi Gari Cumhur
2009 Zoraki Başkan - Belediye Başkanı
2009 Gölgedeki Renkler
2009 Babam Büfe
2008 Üvey Aile - Salih Karabaş
2008 Mevlana Aşkın Dansı - Şeyh Selahaddin
2008 Geç Gelen Bahar - Hamir
2008 Yağmurdan Sonra - Halim
2007 Adem'in Trenleri - Müdür Kazım
2007 Mavi Gözlü Dev
2007 İki Yabancı - Köy Muhtarı
2005 Dondurmam Gaymak - Ali Usta
2004 Kadın İsterse - Binali
2004 Cennet Mahallesi - Ersin
2003 Estağfurullah Yokuşu - Talip
2002 Çekirdek Aile 
2002-2004 Kuzenlerim - Mehmet
2002 Aslı ile Kerem
2001 Tatlı Hayat
2001 Yılan Hikayesi - Başkomser

Previous
Next Post »