Üstün Asutay Kimdir? Biyografisi

Üstün Asutay
Üstün Asutay, 1938 yılında İstanbul'da doğdu. Daha 7 yaşında iken tiyatro ile tanışan Üstün Asutay, ilk derslerini Bakırköy Halkevi'nde Münir Özkul ve Kenan Pars'tan aldı. Türk Ticaret Bankası Çocuk Tiyatrosu ve Ali Baba Çocuk Tiyatrosu`nda, çeşitli topluluklarda uzun yıllar çok sayıda oyunda çeşitli rollerde oynadı.

Üstün Asutay, 1993 yılında Ergun Köknar, Tarık Akan ve Cem Karaca ile birlikte Bakırköylü Sanatçılar Derneği (BASAD)'ın kurucu üyeleri arasında yer alarak başkanı oldu. Halen BASAD'ın Onursal Başkanlığını yürütmektedir. 

Üstün Asutay, Kuruntu Ailesi, Uzaylı Zekiye, Tatlı Hayat gibi birçok yapımda da rol aldı.

Filmografisi

2003 Aşk Olsun
2001 Tatlı Hayat - Bünyamin
2000 Oyunbozan
2000 Şemsi Paşa Pasajı
1998 Kızım Osman
1997 Yalan
1995 Evdekiler
1995 Durum Bundan İbaret
1994 Mutlu Günler
1993 Son Fasıl
1993 Bizim Mahalle
1992 Üç Aşağı Beş Yukarı
1991 İmdat İle Zarife
1991 Vatandaş Ahmet Efendi
1990 Ah Şu Komşularımız
1988 Arabesk

1987 Uzaylı Zekiye
1986 Selamsız Bandosu
1986 Şaka Maka
1986 Kuruntu Ailesi

1986 Güldürme Beni
1983 Kuruntu Ailesi
1966 Oduncunun Çocukları
194 Aydedeye Gidiyoruz
Previous
Next Post »