Wilma Elles Kimdir? Biyografisi

Wilma Elles
Wilma Elles, 18 Ekim 1986 yılında Almanya’nın Köln şehrinde doğdu. Alman vatandaşıdır. İkisi kız, ikisi erkek 4 kardeşi vardır. Büyükbabası büyükelçiymiş ve sürekli yurt dışında görevli olduğu için çok gezmiş ve bu gezilerde 6 dil öğrenmiş. Kanada, Los Angeles, Fransa, New York ve Roma'da bulundu. Tiyatro ve dans eğitimlerine daha 10 yaşında başladı.

Wilma Elles, 2004 yılında Köln'deki Theaterschule Celan, Arturo Schauspielschule okulunun tiyatro bölümünden mezun oldu.

Wilma Elles, Türkiye'de ilk olarak 2008 yılında Türk Usulü adlı sinema filminde Maria rolü il tanınan Wilma Elles, 2010-2012 yılları arasında Erkan Petekkaya ve Ayça Bingöl'ün oynadığı Öyle Bir Geçer Zamanki adlı dizide Caroline rolü ile çok konuşulan isimlerden oldu. Bu rol için 1 ay Türkçe öğrenen Wilma Elles, seslendirmesini kendi yaptı. Ayrıca, Arka Sıradakiler adlı dizinin Mardin ile ilgili bölümünde konuk oyuncu olarak 10 bölüm kadar bu dizide oynadı. 2012 yılında çekilen Çanakkale Çocukları adlı sinema filminde rol aldı.

Wilma Elles'e Avrupa Kalite Ödülleri'nde 2011 En İyi Kadın Oyuncu ödülü verildi.


2014 yılında Gurbette Aşk Bir Yastıkta dizisinde Helga rolünü oynayan Wilma Elles, son olarak Milli İstihbarat Teşkilatını konu alan Kızıl Elma adlı dizide rol aldı.

2015 yılında yayınlanmaya başlayan Yurdaer Okur, Pelin Karahan, Tuğçe Kurşunoğlu, Cansu Kurgun gibi isimlerin rol aldığı Atv'nin ünlü dizisi Yeter'de İdil karakterini canlandırıyor.

Filmografisi

2016 Temel ile Dursun İstanbul'da - Elena
2016 Famine - Kitty
2015-? Yeter - İdil
2015 Zilin Sesi - Süreyya
2015 Senden Bana Kalan - Emma
2015 Katran - Olivia
2015 Bir Gece - Leyla
2014 Ulan İstanbul 2014 Gurbett Aşk - Helga
2013 Kahireli Palas
2013 Bu İşte Bir Yalnızlık Var
2012 Çanakkale Çocukları 
2012 Laz Vampir Tirakula - Elizabeth
2012 El Yazısı - Jule
2010-2013  Öyle Bir Geçer Zaman ki - Caroline
2010  Ihr mich auch
2010  Spurlos verschwunden
2010  Fahr zur Hölle Gott
2010  Das dicke Ding
2010  Stumme Schreie
2008  Türk Usulü - Maria 
2008  Evercall - Dr. Energy 
2008  Arbeitstitel: Der Richter
2007  Komissar Stolberg
2007  Das Weinen davor
2007  Soko Köln
2007  Hafen der Hoffnung- Die Gustloff
2007  Gameshow Marathon
2007  One day lovers
2007  Finanzcheck
2007  Satan Claus
2007  Das Spielzeug 
2007  Der Kanon
2007  Cauliflower Power
2007  Heilige Konflikte
2007  Zeltgeflüster
2007  Kill or be killed
2006  Speak my language
2006  Ich und die Anderen
2006  Fairy Tell
2005  Eine traumhafte Beziehung
2005  Das Puppenspiel

Tiyatro


2010 - Hänsel und Gretel
2009 - Weihnachten in Transilvanien
2006 - Die Ratten
2006 - Woyzeck
2006 - Yard Girls
2005 - Boufontera
2004 - Die Zoogeschichte
2004 - Antigone
2003 - Das Zieglein...
2003 - Arsen und Spitzenhäubchen
2003 - Das Dschungelbuch
2003 - Bird Cage
2003 - Top Dogs
2002 - Das Hohelied
2002 - Biedermann ... Brandstifter
Previous
Next Post »