Biyografi Ara

Yasemin Çongar Kimdir? Biyografi

 

Yasemin Çongar
Yasemin Çongar, 22 Aralık 1966 yılında doğdu. Piyanist Gülay Uğurata'nın kızıdır. Babası Jeoloji Mühendisi Behiç Çongar Jeoloji Mühendisleri Odası başkanlığı yapmıştır.

Liseyi ABD'de okuyan Yasemin Çongar, gazeteciliğe 1984 yılında ANKA Haber Ajansı'nda başladı. Gazetecilik yaparken, Mülkiye'nin İktisat Bölümü'nden mezun oldu. Mülkiye'de öğrenci derneği çevresindeki siyasal etkinlikleriyle tanındı. Yasemin Çongar'ın, ABD'deki Georgetown Üniversitesi'nden Amerikan Etüdleri alanında master derecesi var.

Behice Boran'ın liderliğindeki Türkiye İşçi Partisi'ne yakınlığıyla bilinen Yarın ve Bilim ve Sanat dergilerinde yazdı. Yarın'ı çıkaran ekiptendi. Bu dönemde, İstanbul DGM'de "komünizm propagandası" suçlamasıyla yargılandı ve beraat etti.

ANKA'da diplomasi muhabiri olarak çalıştı. Daha sonra Hasan Cemal'in yönetimindeki Cumhuriyet gazetesi'nde çalıştı.

1990'ların başında Londra'ya giderek BBC'de, çalışmaya başladı. Londra'dan Türkiye'ye dönünce, İstanbul'da Strateji-Mori araştırma şirketinde yöneticilik yaptı. Daha sonra buradan ayrılıp Yeni Yüzyıl gazetesini hazırlayan kadroya katıldı ve Taha Kıvanç'a göre, gazetenin "siyasi editörü" iken, Ufuk Güldemir'in teklifi üzerine Milliyet'e geçti.

Milliyet'in Washington muhabiri ve köşe yazarı oldu. 1995'ten beri Washington'da gazetecilik yapıyor. Amerika'nın politikalarını yansıtan pazartesi yazılarının yanı sıra, gazetenin pazar ekinde edebiyat, sanat ve günlük hayat yazıları yer alıyordu. 2007'de, Orhan Pamuk, Paul Auster, Salman Rüşdi gibi romancılarla uzun röportajları yayımlandı. 2007'deki Hudson olayı haberiyle gündeme geldi CNN Türk'ün Washington temsilciliğini de yapan Yasemin Çongar, 2006 yılından beri bu televizyonda "Burası Washington" adlı bir aylık program sunmaya başladı. CNN Türk'ten ayrılan Çongar, bir süre sonra Taraf gazetesi kadrosuna katıldı.

Yasemin Çongar, 2012 yılının Aralık ayında Ahmet Altan ile birlikte Taraf gazetesindeki görevinden istifa etti.

Yasemin Çongar, evli ve bir kız çocuğu annesidir.

Yasemin Çongar Kitapları

İsyan ve Yer Çekimi
Hrant Dink Cinayeti (Etyen MahçupyanMehmet Altan, Ani Özgürel ile)
Artık Sır Değil
İnşaate Girmek Tehlikeli Mübahtır
Yasemin Çongar Kimdir? Biyografi Yasemin Çongar Kimdir? Biyografi Biyografistan Yasemin Çongar Hayatı, Yasemin Çongar Biyografi, Yasemin Çongar Kitapları ve hakkında bilgi... Yasemin Çongar , 22 Aralık 1966 yılında doğdu. Piyanist Gülay Uğurata'nın kızıdır. Babası Jeoloji Mühendisi Behiç Çongar Jeoloji Mühen... 4.5 5

Hiç yorum yok: