Altan Karındaş Kimdir? Biyografisi

Altan Karındaş Biyografi
Altan Karındaş, 30 Ağustos 1928 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Belediye Konservatuvarı'nda Şan ve Tiyatro eğitimi alan sanatçı; 1951 yılında Muhsin Ertuğrul'un Küçük Sahne'sinde sanat hayatına başladı.

Şehir Tiyatroları, Ulvi Uraz Tiyatrosu, Saim Alpago Tiyatrosu, Gen-Ar Tiyatrosu, Arena Tiyatrosu gibi topluluklarda çalıştı. Bir dönem kendi adına da tiyatro kurdu. Sinema ve dizi filmlerde rol aldı.

Son olarak 2010 yılında Gönül Ferman Dinlemiyor dizisinde rol aldı.

Filmografisi

2010 Gönül Ferman Dinlemiyor - Adalet
2009 Hicran Yarası - Madam
2008 Aşkım Aşkım - Büyükanne
2007 Hakkını Helal Et - Ayla
2006 Sevda Çiçeği - Cavidan
2006 Kızlar Yurdu - Nigar
2005 Misi - Leman
2004 Melekler Adası - Bedia

2003 Ne de Olsa Çocuk
2003 Hırçın Menekşe
2002 Ah Yaşamak Var Ya!
2001 Karanlıkta Koşanlar
1997 Baba Evi
1987 Rumuz Goncagül
1979 Paranın Kiri

1975 Canavar Cafer
1975 Vur Tatlım
1971 Vefasız
1971 Yaban Ali
1969 Ölüm Şart Oldu
1966 Hayat Kasırgaları

1965 Hıçkırık
1959 Ölürüm de Ayrılmam
1958 Dertli Irmak
1957 Kahpenin Aşkı
1957 Anası Gibi
1956 Günah Yolcuları
1956 Ölmüş Bir Kadının Evrakı Metrukesi
1956 Kalbimin Şarkısı
1955 Yol Palas Cinayeti
1954 Vahşi Bir Kız Sevdim
1953 Halıcı Kız 
1953 Kara Davut
1952 Yavuz Sultan Selim Ağlıyor
Previous
Next Post »