Dinçer Çekmez Kimdir? Biyografisi

Dinçer Çekmez
Dinçer Çekmez, 21 Ocak 1940 yılında doğdu. Sanatçı Metin Çekmez'in abisidir. Özellikle Kemal Sunal ile birlikte oynadığı; Atla Gel Şaban, Tarzan Rıfkı, Şabanoğlu Şaban, İnek Şaban gibi filmlerde ki asabi ve kabadayı rolleri ile tanınır. Ayrıca Kadırgalı Eşref adlı bir kabadayıyı oynadığı Şabanoğlu Şaban filminde attığı naralarıyla meşhurdur.

Dinçer Çekmez, uzun yıllar boyunca İstanbul Şehir Tiyatrosu kadrosunda pek çok oyunda rol almış ve 200 üzerinde filmde rol almıştır.

Dinçer Çekmez, 12 Mart 2013 tarihinde kanser nedeniyle 73 yaşında vefat etti. Cenazesi Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Filmografisi (Bazıları)

2007 Affedilmeyen - Necmi Baba
2005 Horoz Sedat - Koca Mahmut
1996 Köşe Kapmaca
1995 Şaban ile Şirin

1994 Bay Kamber
1993 Şaban Askerde
1993 Süper Baba
1988 Yaprak Dökümü
1986 Tarzan Rıfkı - Zeki
1985 Ölüm Yolu
1985 Katma Değer Şaban - Halil
1984 Atla Gel Şaban - Kazım
1984 Ortadirek Şaban - Kaleci Antrenörü
1983 En Büyük Şaban - Boksör
1982 Gülsüm Ana
1981 Kanlı Nigar - Agah Efendi
1979 Şark Bülbülü
1978 İnek Şaban
1977 Şabanoğlu Şaban
1976 Süt Kardeşler
1976 Meraklı Köfteci
1975 En Büyük Patron
Previous
Next Post »