Dursun Ali Sarıoğlu Kimdir? Biyografisi

Dursun Ali Sarıoğlu
Dursun Ali Sarıoğlu, 1936 yılında Rize'nin Çayeli ilçesinde doğdu. Ekonomik nedenlerle ilköğretimden sonra eğitim alamayan Dursun Ali Sarıoğlu, 10 yaşında İstanbul'a gelerek vasıfsız çocuk işçi olarak birçok işte çalıştı. 1960'lı yılların ikinci yarısında açılan bir tiyatro oyunculuğu sınavından başarıyla çıkarak çeşitli tiyatro topluluklarında 30 civarında rolde oynadı. Kamerayla geç tanışan sanatçı, 1982 yılından itibaren sinema ve dizi filmlerde çeşitli roller üstlenen Dursun Ali Sarıoğlu,  genellikle "Karadeniz tiplemeleri" ile tanındı.

1990'lı yıllarda Ayşen Gruda ve Aykut Oray'ın başrolde oynadığı ''Ana'' dizisinde Kel Behzat rolü ve Mehmet Ali Erbil ve Yalçın Menteş'in oynadığı ''Tatlı Kaçıklar'' dizisinde ki Tarumar rolü en bilinen rolleri olan Dursun Ali Sarıoğlu, ayrıca Yasemince'de ki Komiser rolü ile de tanınır.

2008 yılından sonra emekliliğe ayrılan Dursun Ali Sarıoğlu, memleketi Çayeli'nde hayatını sürdürmektedir.

Filmografisi

2008 Aşkım Aşkım
2007 Nazlı Yarim
2007 Kurtlar Vadisi Pusu
2007 Kabadayı
2007 Amerikalılar Karadeniz'de 2
2006 Aynı Çatı Altında
2006 Kadın Severse
2005 Sevda Tepesi
2004 Bizim Karakol
2004 Son Yaprak
2003 Sınırlı Aşk
2002 Asayiş Berkemal
2002 Bana Abi De
2002 Hastayım Doktor
2002 En Son Babalar Duyar
2001 Son
2000 Parça Pinçik
1997 Yasemince
1997 Baskül Ailesi
1996 Tatlı Kaçıklar
1995 Palavra Aşklar
1995 Çiçek Taksi
1994 Zzzzt FM
1994 Küçük Bey
1994 Şerefli Müfettiş Şeref
1993 Komşular
1993 Çılgın Aşıklar
1992 Mahallenin Muhtarları
1991 Menekşe Koyu
1991 Ana
1989 Ölü Bir Deniz
1988 Keşanlı Ali Destanı
1988 Öğretmen
1987 Bir Çember Kırılırken
1986 Değirmen
1986 Asiye Nasıl Kurtulur
1986 Davacı
1984 Bir Yudum Sevgi
1984 Namuslu
1982 Arkadaşım
Previous
Next Post »