Fatma Murat Kimdir? Biyografisi

Fatma Murat
Fatma Murat, 1949 yılında Ankara'da doğdu. Tiyatroya Ankara Halk Tiyatrosu'nda Erkan Yücel ile birlikte başladı. 1985 yılında İstanbul'a gelerek Levent Kırca - Oya Başar tiyatrosuna katıldı. Uzun yıllar boyunca Olacak O Kadar adlı televizyon dizisinde, ayrıca Türkmen Düğünü, Genco gibi birçok dizi ve filmde rol aldı.

Son olarak 2009 yılında Yılmaz Erdoğan'ın Neşeli Hayat filminde rol aldı.

Fatma Murat, 29 Mayıs 2011 günü Pankreas kanseri nedeniyle tedavi gördüğü Akdeniz Hastanesinde yaşamını yitirdi. Cenazesi 31 Mayıs 2011 salı günü öğle namazını müteakip Antalya Uncalı Mezarlığı Camii'nden kaldırıldı.

Fatma Murat Kitapları

1997 Hiç Değilse Ölüm Var
1999 Korkuyor Aşk

Filmografisi


1985 Mavi Muammer
1986 Olacak O Kadar
1986 Mavi Muammer 3 / Ölürsün Gülmekten
1989 Türkmen Düğünü - Cemile
1989 Yılın Kadını
2001 Son
2002 Şeytan Bunun Neresinde
2004 Kendini Bırak Gitsin
2006 Aşk Ferman Dinlemez
2006 Memleket Hikayeleri - Karahisar Kalesi
2007 Memleket Hikayeleri - Bitlis'te Beş Minare
2007 Memleket Hikayeleri - Bitlis'te Beş Minare
2007 Memleket Hikayeleri - Anamas
2007 Genco - Mualla
2007 Kavak Yelleri - Mine
2009 Neşeli Hayat
Previous
Next Post »