Fulya Özcan Kimdir? Biyografisi

Fulya Özcan
Fulya Özcan Ündüz, 1954 yılında İstanbul'da doğdu. Gazanfer Özcan ve Gönül Ülkü Özcan çiftinin kızı olan Fulya Özcan, 7 yaşındayken babasının da rol aldığı, 1961 yapımı Naciyem filminde Nurten rolü ile oyunculuğa başladı.

Hababam Sınıfı Güle Güle filminde oynadığı Ayşegül, Kuruntu Ailesi ve Kemal Sunal ile birlikte rol aldığı Şaban Pabucu Yarım filmindeki Semra rolü sanatçının en bilindik rolleri arasındadır. Son olarak ise Dinle Sevgili isimli dizide Zerrin karakterini canlandırdı.

Fulya Özcan, uzun yıllardır kendisi gibi oyuncu olan eşi Gazanfer Ündüz ile 2004 yılında boşandı. Bu evlilikten olan çocuğu Tarık Ündüz'de oyunculuk alanda çalışmaktadır.

Filmografisi

2015 Aşk ve Günah - Ayşe
2011-2012 Dinle Sevgili - Zerrin
2008-2009 Melekler Korusun - Terzi Emel
2007 Leylan - Adalet
2004 Şeytan Ayrıntıda Gizlidir
2004 Büyük Buluşma - Adile
2001 Tatlı Hayat - Selin Perçin
1985 Şaban Pabucu Yarım - Zeynep
1983 Kuruntu Ailesi
1981 Hababam Sınıfı Güle Güle - Ayşegül
1961 Naciyem - Nurten
Previous
Next Post »