Güneş Berberoğlu Kimdir? Biyografisi

Güneş Berberoğlu
Güneş Berberoğlu, 1971 yılında İstanbul'da doğdu. 1993 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Oyunculuk Bölümünden mezun oldu, 1995 yılında ise aynı bölümde yüksek lisansını tamamladı. Kent Oyuncuları, Haldun Dormen Tiyatrosu ve İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda çalıştı. Kızılay Hemşirelik Okulu, İstek Vakfı, Koç Üniversitesi ve Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nda tiyatro dersleri verdi ve oyun sahneledi. 3 yıl içinde yeni kurulan, 3 ayrı tiyatronun (Garajistanbul, Tiyatro DOT ve Talimhane Tiyatrosu) oyunlarında rol almıştır.

1997'de Hande Ataizi ve Cem Davran'ın oynadığı Ruhsar dizisinde Şelale rolüyle de tanınan Güneş Berberoğlu, tiyatro dışında birçok dizi ve sinema filminde de rol aldı.

Güneş Berberoğlu, 2009 yılında Engin Günaydın'ın senaryosunu yazdığı ''Vavien'' adlı sinema filminde Sibel karakterini canlandırdı.

Güneş Berberoğlu, Digital Film Academy İstanbul'da ders vermeyi sürdürmektedir.

Filmografisi

2014 Üç Arkadaş
2009 Vavien - Sibel
2008 Bolt - Seslendirne
2007 Bez Bebek - Lula
2006 İki Aile - Şule
2006 Sahte Prenses - Selda
2004 Sahra - Mlek
2003 Şapkadan Babam Çıktı
2000 Zehirli Çiçek
2000 Dikkat Bebek Var - Jale
1999 Çatısız Kadınlar
1999 Evimiz Olacak mı? - Manikürcü
1997 Ruhsar - Şelale
1994 Zzzt FM
1994 Gülşen Abi - Süheyla
1994 Beşten Yediye
1993 Yaz Evi - Fatoş
1989 Gönül Garip Bir Kuştur
Previous
Next Post »