Biyografi Ara

İhsan Gedik Kimdir? Biyografisi

 

İhsan Gedik
İhsan Gedik, 10 Haziran 1942 yılında Samsun'un Bafra ilçesinde doğdu. Yardımcı adam rollerinin aranan oyuncularından olan sanatçı daha çok Yılmaz Güney ve Cüneyt Arkın filmlerinde mafya tetikçisi, kötü adam rolleriyle sivrildi. 1960'lı yılların sonu ve 1970'li yıllarda en çok iş yapan oyunculardan olan İhsan Gedik, sonraki yıllarda bazı tv yapımlarında rol aldı.

İhsan Gedik’in hayatında tüm sinema yıldızlarının büyük önemi vardır. Hepsinden ailesi gibi bahseder ama Fatma Girik ve Türkan Şoray'ın onun için özel bir yeri vardır.

Türk Sineması'nın kötü adamı' olarak bilinen ve Yeşilçam'da 48 yılda 600 yakın sinema filminde rol alan 71 yaşındaki İhsan Gedik, rol teklifi gelmeyince, geçimini sağlamak için oynadığı sinema filmlerinin tanıtım kapakları, fotoğraf kareleri ve Türk sinemasının önemli aktörlerinin kendisi için yazdığı sözleri 174 sayfalık ''Dünden Bugüne İhsan Gedik'' adlı kitabında topladı.

Gedik, kitap satışından elde ettiği parayla geçimini sağladığını ve kızını üniversite okuttuğunu söyledi. Yeşilçam'da 600 yakın filmde Türk Sineması'nın önemli yıldızlarıyla kamera karşısına geçen ve 'Sinemanın kötü adamı' olarak tanınan İhsan Gedik, zor koşullarda yaşam mücadelesine devam ediyor.
İhsan Gedik Kimdir? Biyografisi İhsan Gedik Kimdir? Biyografisi Biyografistan İhsan Gedik Hayatı, İhsan Gedik Biyografi, İhsan Gedik Nereli ve Hakkında bilgi... İhsan Gedik , 10 Haziran 1942 yılında Samsun'un Bafra ilçesinde doğdu. Yardımcı adam rollerinin aranan oyuncularından olan sanatçı dah... 4.5 5

Hiç yorum yok: