Biyografi Ara

Kamuran Yüce Kimdir? Biyografisi

 

Kamuran Yüce
Kâmuran Yüce, 1926 yılında Elazığ'da doğdu. Haydarpaşa Lisesi'ni bitirdikten sonra girdiği Hukuk Fakültesi'ni yarım bırakarak profesyonel olarak tiyatro oyunculuğuna başladı, çok sayıda oyunda rol aldı.

Muhsin Ertuğrul'un 1951'de İstanbul'da kurduğu Küçük Sahne Tiyatrosu'nun çekirdek oyuncu kadrosunda o da yer alıyordu. Daha sonra Muammer Karaca Tiyatrosu'nda ve Kent Tiyatrosu’nda da çalıştı. Bu arada şiir de yazan Yüce'nin şiirleri "Küçük Dergi", "Yenilik", "Yeditepe", "Varlık", "Yücel" ve daha birçok sanat dergisinde yayımlandı. yine 1951 yılında sinemaya da ilk adımını attı.

İlk renkli Türk filmi olan Halıcı Kız'dan, Yalnızlar Rıhtımı'na, Talihli Amele'den Ses'e kadar onlarca filmde unutulmaz karakterleri canlandırdı. "Gölge", "Soyunuk" ve "Güney Yorgunu Atlar" isimli üç şiir kitabı da yayımlamış olan Kamuran Yüce, iki filmin de yapımcılığını üstlendi.

Birçok filmde de seslendirme sanatçısı olarak çalışan Kamuran Yüce, kısa adı "Filim Ses" olan "Film Seslendirme Sanatçıları Derneği"nin kurucu üyelerinden biriydi. Kâmran Yüce yayıncılıkla da ilgilenmiş, 1960'lı yıllarda Kent Yayınları'nı yönetmişti.

Kâmuran Yüce 13 Ekim 1986 tarihinde bir turne için gittiği Çorlu'da geçirdiği trafik kazası sonucunda yaşamını yitirdi.
Kamuran Yüce Kimdir? Biyografisi Kamuran Yüce Kimdir? Biyografisi Biyografistan Kâmuran Yüce Hayatı, Kâmuran Yüce Biyografi, Kâmuran Yüce Hakkında Bilgi... Kâmuran Yüce , 1926 yılında Elazığ'da doğdu. Haydarpaşa Lisesi'ni bitirdikten sonra girdiği Hukuk Fakültesi'ni yarım bırakarak... 4.5 5

Hiç yorum yok: