Biyografi Ara

Kaya Gürel Kimdir? Biyografisi

 

Kaya Gürel
Kaya Gürel, 22 Ocak 1933 yılında Manisa'da doğdu. İsmail Dümbüllü Tiyatrosu'nda oyunculuk, M.G.S.M 'de Sahne Hareketi, Vücut Dili ve Pandomim Hocalığı üzerine eğitim aldı. Pandomim sanatını en iyi icra eden isimlerden olan sanatçı aynı zamanda 1980'li yıllarda Berlin'de Türk işçileri arasında ilk tiyatro çalışmalarını başlatan isimlerden birisiydi.

1980'li yılların ortalarında sinema oyunculuğuna başlayan Kaya Gürel özellikle Kemal Sunal ile birlikte rol aldığı Varyemez ile Talih Kuşu'ndaki rolleriyle tanınır. 1990'lı yılların sonu ile 2000'li yıllarda Tv dizilerinde oynadı.

Kaya Gürel, 21 Kasım 2010 tarihinde akciğer yetmenzliğinden dolayı İstanbul'da vefat etti. Cenazesi Çengelköy mezarlığına defnedildi.
Kaya Gürel Kimdir? Biyografisi Kaya Gürel Kimdir? Biyografisi Biyografistan Kaya Gürel Hayatı, Kaya Gürel Biyografi Kaya Gürel Nereli ve Hakkında bilgi... Kaya Gürel , 22 Ocak 1933 yılında Manisa'da doğdu. İsmail Dümbüllü Tiyatrosu'nda oyunculuk, M.G.S.M 'de Sahne Hareketi, Vücut ... 4.5 5

Hiç yorum yok: