Kürşat Alnıaçık Kimdir? Biyografisi

Kürşat Alnıaçık
Kürşat Alnıaçık, 1962 yılında Ankara'da doğdu. Tiyatrocu Profesör Raik Alnıaçık'ın oğludur. 1981 yılında İstanbul Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'ne girdi. 1985 yılında mezun oldu ve İngiliz hükümetinin vermiş olduğu bir bursla İngiltere'ye gitti.

1983-1984 döneminde Geyvan McMillen'la tanışarak, modern dans eğitimi almaya başladı. İngiltere'ye gittiği zaman da onun tavsiyesi üzerine London Content Dance School'da devam etti. İngiltere'de kaldığı 1 yıl süresince tiyatro bursunun yanı sıra dans eğitimini de bu şekilde sürdürdü.

Kürşat Alnıaçık, 1986–1987 döneminde Türkiye'ye döndü ve Bursa Devlet Tiyatrosu'nda stajyer olarak göreve başladı. O günden beridir modern dansı bir hobi olarak, tiyatronun yanında yürütmektededir. Bursa'daki stajyerlik döneminde Uludağ Üniversitesi'nde herkese modern dans dersleri verdi. Uzun yıllardır da Eyüboğlu Eğitim Kurumları'nda Lise seviyesinde modern dans eğitmenliği yapıyor. Ayrıca Türkiye'ye döndüğünden itibaren tiyatro aktörlüğünün yanı sıra birçok sinema, televizyon ve seslendirme çalışmaları da yapmaktadır. 2008-2009 döneminde Kent Oyuncuları'na misafir oyuncu olarak katılmıştır.

Kürşat Alnıaçık, Kayıp dizisinde Murat Şarman karakterini canlandırdı. Son olarak, 2014 yılında ''Beni Sen Anlat'' adlı sinema filminde rol aldı.

Filmografisi (Bazıları)

2015 Kara Sevda - Önder

2014 Beni Sen Anlat
2013-2014 Kayıp - Murat Şarman
2012 Uzun Hikaye - Zopuroğlu İsmet
2011 Can - Doktor
2009-2012 Sakarya Fırat - Bakır
2008 Sonbahar - Kürşat
2008 Kirpi - Haydar
2008 Gökten Üç Elma Düştü - Melih Yavuz
2008 Gece Gündüz
2008 Düğün Şarkıcısı - Nejat
2007 
Kuzey Rüzgarı - Demir Hakman
2006 Azap Yolu
2006 Adak - Cemal
2006 İki Aile - Atilla Türel
2005 Aynalar - Dursun 
2002 Berivan
1998-2002 Deli Yürek - Savaş Doğan
1998 Sıcak Saatler - Ceyhun Emre
1996 Kaldırım Çiçeği
1995 Sahte Dünyalar
1993 Süper Baba - Haluk Şahsuvaroğlu
1991 Yıldızlar Gece Büyür - Aykut
1989 Sessiz Fırtına

1980 Gol Kralı
1974 Şenlik Var / Balkız
1970 Umut - Mehmet Emin
Previous
Next Post »