Levent Üzümcü Kimdir? Biyografisi

Levent Üzümcü
Levent Üzümcü, 6 Temmuz 1972 yılında İzmir'de doğdu. Eskişehir’de konservatuvarda okudu. Konservatuvar yıllarından itibaren genellik Jön karakterleri oynatılmak istense de kendisi daha çok komedilerde oynamak istedi. Üniversite yıllarında bir gençlik festivali kapsamında İstanbul’a gelir. Daha sonra uzun yıllar çalışacağı İstanbul Şehir Tiyatroları - Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’ne ilk çıkışı oldu. Aynı zamanda bu festival esnasında daha sonra aşık olup evleneceği eşi Ebru ile tanışmıştır.

Konservatuvardan mezun olduktan sonra aldığı teklif üzerine Bursa Devlet Tiyatrosu’nda çalışır, burada tam 6 premier yaptı. ''Muammer Muammer'' adlı oyunun Anadolu turnesi ile Türkiye'nin pek çok yerini gezer. Ayrıca Bursa’da AS Tv’de canlı yayın sunuculuğu yapmaya başlar ve bir yayın sezonu boyunca devam eder.

Levent Üzümcü, İstanbul’a yerleşmeye karar verir ve İstanbul Şehir Tiyatroları’nda yevmiyeli oyuncu olarak çalışmaya başlar. 

Levent Üzümcü, Şubat 1997'de Ebru Tuay ile sade bir nikah töreniyle evlendi. Ada ve Batu adında iki oğlu vardır.

Evlendikten sonra, Levent Üzümcü dizilerde rol almaya başlar. Önce Küçük İbo, ardından Bir Umut adlı dizilerde rol alır. 

1998 yılının mart ayında askere gider. Askerlik görevinin ardından eğitimini Kaliforniya’da sürdüren eşinin yanına gider. Kendisi burada hem yabancı dil konusunda hem de Los Angeles Film Okulu’nda oyuncu yönetmenliği konusunda dersler almıştır. 2001 yılının Temmuz ayında Türkiye’ye dönerler.

Levent Üzümcü önce bir reklam anlaşması yapar ardından da dizilerde oyuncu yönetmeni ve oyuncu olarak görev alır. Bunun yanında şehir tiyatrolarında da çalışmaya başlamıştır. Televizyon için çalışmaya da devam eder, Evdeki Yabancı, Biz Size Aşık Olduk, Serseri Aşıklar derken 2004 yılında Avrupa Yakası başlar.

Levent Üzümcü halen İstanbul Şehir Tiyatroları ve değerli oyuncular Kemal Kocatürk, Bahtiyar Engin ve Yıldıray Şahinler ile beraber İstanbul Halk Tiyatrosu’nun kuruluşunda rol almışlardır. Ayrıca 2005 yapımı Beyza’nın Kadınları ve Çağan Irmak'ın 2006 yapımı Kabuslar Evi serisininin, Kaçan Fırsatlar Limited bölümünde rol aldı.


Levent Üzümcü, son olarak 2012 yılında Harem adlı dizide Küçük Esat karakterini canlandırdı.

Web Sitesi : leventuzumcu.com


Filmografisi

2012 Harem - Küçük Esat
2012 Acayip Hikayeler
2011 Ses - Seslendirme
2011 Papaz Kimde - Doktor
2011 Kayıp Aranıyor - Yakup
2011 Anneler ile Kızları - Kerem
2010 Şen Yuva - Münir
2009 Umut - Doktor Fatih
2009 Abim - Arif
2007 Red Kit : Batıya Hücum - Seslendirme
2006 Kabuslar Evi : Kaçan Fırsatlar Limited - Taner
2005 Beyza'nın Kadınları - Doruk Türker
2004-2009 Avrupa Yakası - Cem Onaran
2003 Serseri Aşıklar - Kemal
2002 Biz Size Aşık Olduk - Atilla
2002 Bayanlar Baylar - Cemil
2000 Evdeki Yabancı - Ali Ertan
1998 Küçük İbo - Raşit
1997 Bir Umut - Tolga
Previous
Next Post »