Metin Şentürk Kimdir? Biyografisi

Metin Şentürk
Metin Şentürk, 16 Mayıs 1966 yılında İstanbul'un Fatih ilçesinde doğdu. Ailesi Kosova'dan göçüp İstanbul Fatih'e yerleşmiş, 7 çocuklu bir ailenin sondan ikinci çocuğudur. Sonradan babası dahil ailesinden altı kişi de çeşitli sebeplerle kör oldu.

Metin Şentürk, 3 yaşında masadan düşme sonucu gözlerini kaybetti. İstanbul İstinye körler okulunda 8 yıl yatılı okuyarak eğitim aldı. Ardından Büyükçekmece lisesinde normal öğrencilerle birlikte okuyarak mezun oldu.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Türk Musikisi Devlet Konservatuarından 1988 yılında mezun oldu.

İlk albümü başarı sağlamadı ancak 4 yıl ara verdikten sonra iyi bir çıkış yaptı. Kahpe Bizans filminde küçük bir rol oynadı. Şevket Altuğ ile birlikte Kanal D'de yayımlanan Unutma Beni adlı dizide oynadı. Çocuk yaşta kör olan Metin Şentürk, adeta kör talihine inat, başarıya ve şöhrete ulaştı. Körlüğüyle hep dalga geçmiş, bu zamana kadar ‘göz ve görmek’ ile alakalı ne kadar espri varsa yapmış biridir. Uçak kullandı, denize daldı, paraşütle uçtu.


Metin Şentürk, Tansu Çiller döneminde DYP İstanbul Milletvekilliğine aday olmuştu ama seçilemedi.

Dünya Görme Engelliler araba ile hız rekorunu 315 km. ile kırdı. CPS ile ölçülen 303 km. ile Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.

Metin Şentürk, Avrupa'nın dev elektronik mağazalar zinciri Media Markt'ın yeni reklam yüzü "Dr Şen" karakteri olarak reklam filmlerinde ve birkaç sinema filminde de oynadı.

Metin Şentürk, Mayıs 2006 yılında Fulya Kalkavan ile evlendi. 2012 Şubat ayında eşi boşanma davası açtı. Ancak Nisan 2012 de eşi ile barışarak boşanmaktan vazgeçtiler.


Metin Şentürk, son olarak 2015 yılında Kelebek albümünü piyasaya sürdü.

Filmografisi

2013 Vay Başıma Gelenler - Sorgu Memuru
2010 Çocuklar Duymasın
2010 Çok Güzel Hareketler Bunlar - Kendisi
2007 Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım - Konuk Oyuncu
2006 Yaprak Dökümü - Metin Bey
2005 Sonradan Görme - Levent
2004 Cennet Mahallesi - Kendisi
2002 Unutma Beni - Aliş
2002 Reyting Hamdi - Doktor Metin
2002 En Son Babalar Duyar - Kendisi
1999 Kahpe Bizans - Bizans Askeri
1994 Alem Buysa - Konuk Oyuncu
1993 Süper Baba - Konuk Oyuncu

Albümler


1987 Elimdeki Fotoğrafın
1991 Bırakma Beni
1992 Allah Biliyor
1993 Yaktın Beni
1995 Sana Aitim
1996 Son Nokta
1997 Dünya Güzeli
1999 Sahte Dünya
2000 Hazinem
2001 Yolun Yarısı
2002 Dönmem Gerek
2003 Kalpten Kalbe
2006 Masal
2008 Zamanda Yolculuk
2009 Metin Şentürk ile Türk Sanat Müziği
2012 Bana Sen Lazımsın

2015 Kelebek
Previous
Next Post »