Biyografi Ara

Orhan Duru Kimdir? Biyografi

 

Orhan Duru
Orhan Duru, 18 Aralık 1933 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nden mezun oldu. Mezuniyetten sonra bir süre aynı fakültede, asistan olarak görev yaptı.

27 Mayıs Darbesi'nden sonra, bu görevinden uzaklaştırıldı. Bir süre veterinerlik yaptı. Gazeteciliği kendine meslek olarak seçti. Ulus, Cumhuriyet, Milliyet, Güneş ve Hürriyet gazetelerinde çalıştı. En son Interstar TV'de haber müdürlüğü yaptı. Bu görevden sonra, yazarlık yapmaya devam etti. Yazar ve çevirmen Sezer Duru'nun eşidir.

Orhan Duru ayrıca İngilizce science-fiction sözünü Türkçeye bilim-kurgu olarak tercüme eden, kullanan ve bu sözcüğü Türkçeye kazandıran kişidir. Bu kullanım daha sonra Türk Dil Kurumu tarafından resmi hale getirildi.

Orhan Duru, tedavi gördüğü Surp Agop Hastanesi'nde 25 Ocak 2009 tarihinde saat 02.30'da vefat etti.

Orhan Duru Eserleri

Amerikan Gizli Belgeleriyle Türkiye'nin Kurtuluş Yılları
Düşümde ve Dışımda
Yeni ve Sert Öyküler
Bir Büyülü Ortamda
Fırtına
Kısası Enbiya
Tango Geceleri
Sarmal - Toplu Öyküler
O Pera'daki Hayalet
Kazı
İstanbulin
Durgun ve İşsiz
Küp
Denge Uzmanı
Orhan Duru Kimdir? Biyografi Orhan Duru Kimdir? Biyografi Biyografistan Orhan Duru Biyografi, Orhan Duru Hayatı, Orhan Duru Kitapları ve Eserleri Orhan Duru , 18 Aralık 1933 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nden mezun oldu. Mezuniyetten sonra... 4.5 5

Hiç yorum yok: