Şekip Taşpınar Kimdir? Biyografisi

Şekip Taşpınar
Mehmet Şekip Taşpınar, 10 Şubat 1969 yılında Ankara'da doğdu. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı'ndan mezun oldu. 1988 yılında Tiyatroya Ankara Halk Oyuncuları Tiyatrosu'nda başladı. 1990-1994 yılları arasında Ankara Devlet Konservatuvarı'nda öğrenim gördü.

Şekip Taşpınar, 1995-1998 yılları arasında, Ankara Devlet Tiyatrosu'nda görev yaptı. 1999 yılında Adana Devlet Tiyatrosu'na tayin oldu. 2000-2003 yılları arasında Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda oyunculuk, diksiyon, fonetik dersleri vermiştir. 1988 yılından itibaren TRT ve diğer kanallarda seslendirme çalışmaları yaptı.

2008-2009 döneminde, Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Kibritçi Cevat Akarsu karakterini canlandırdı. 2011 yılında Erdal Beşikçioğlu'nun oynadığı, Behzat Ç. dizisinde Rüstem rolünü oynadı. Ayrıca, Şefkat Tepe ve Karadayı gibi dizilerde de rol aldı.

Filmografisi

2015 Kafes - Sorgu Memuru
2013 Rüzgarlık Sokak - Davut Kara
2012 Karadayı
2012-2013 Şefkat Tepe - Mahmut
2011 Tek Başımıza - Samet
2011 Farklı Boyut
2010 Şenlikname: Bir İstanbul Masalı - Tulumbacı Reisi
2010 Behzat Ç. : Bir Ankara Polisiyesi - Rüstem
2008-2009 Kurtlar Vadisi Pusu - Cevat Akarsu

2005 Beyaz Gelincik
1987 Tanrı'nın Zırhı - Seslendirme
1986 Yoksul - Çırak
1984 Polis Akademisi - Seslendirme
1983 A Projesi - Seslendirme
Previous
Next Post »