Selim Gürata Kimdir? Biyografisi

Selim Gürata
Selim Gürata, 14 Mart 1960 yılında Karabük'te doğdu. Darüşşafaka Lisesi ve TED Karabük Koleji'nde lise öğrenimini tamamlayan Selim Gürata, 1979-1982 yılları arasında Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyolojik Oseonografi bölümünde okudu. 1982 yılında başladığı Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi Tiyatro bölümündeki eğitimini 1986 yılında tamamladı.

Selim Gürata, 1985 yılında Devlet Tiyatroları Ankara Çocuk ve Gençlik Tiyatrosunda oyuncu olarak göreve başladı. Assitej (Uluslararası Çocuk Oyuncuları Birliği) , Unima (Uluslararası Kukla ve Gölge Oyuncuları Birliği) ve Tobav (Devlet Tiyatrosu Opera ve Balesi Çalışanları Yardımlaşma Vakfı) üyesi olan sanatçının Geleneksel Türk Tiyatrosu ile ilgili çeşitli çalışmaları bulunmaktadır. 

2006 yılında Çağan Irmak'ın Kabuslar Evi Serisinde Hayal-i Cihan bölümünde rol aldı.

2007 yılından başladığı Antalya Devlet Tiyatrosu sanat yönetmenliğini ve müdürlüğü görevine devam etmektedir.

Selim Gürata, son olarak 2009-2012 Sakarya Fırat dizisinde Albay Hüsamettin Yavuzer rolünü canlandırdı. 2011 yılında ise Musallat 2 korku filminde Turan rolünü canlandırdı.

Filmografisi

2015 İnadına Aşk - Süreyya Aras
2014 Filinta: Bir Osmanlı Polisiyesi - Köpekçi Hasan Baba
2009-2012 Sakarya Fırat - Albay Hüsamettin Yavuzer
2011 Musallat 2
2011 Bizim Büyük Çaresizliğimiz - Ender'in Babası
2009 Çığlık Çığlığa Bir Sevda
2008 Aşk Yakar
2006 Kabuslar Evi : Hayal-i Cihan - Patron
2005 Naciye'yi Kim Sevmez - Kemal Gür
2005 Belalı Baldız - Okul Müdürü Ziya
2003 Hayat Bilgisi - Ömer
2003 G.O.R.A - Vumar
2001 Tatlı Hayat - Yaşar Sert
Previous
Next Post »