Biyografi Ara

Tomris Oğuzalp Kimdir? Biyografisi

 

Tomris Oğuzalp
Tomris Oğuzalp, 10 Ekim 1932 yılında Trabzon'da doğdu. Çamlıca Kız Lisesinin ardından, Ankara Devlet Konservatuvarı yüksek bölümünden mezun olan sanatçı, 1953 yılında Sarı Zeybek adlı sinema hayatına atılmış, uzun süre Ankara Devlet Tiyatrosu'nda oyuncu ve yönetici olarak çalıştı. Ayrıca bir süre de Ankara Sanat Tiyatrosu'nda görev yapmış, daha sonra Kent Oyuncuları'nda bulunmuştur.

Genellikle karakter rollerinde yardımcı oyuncu olarak rol alan Tomris Oğuzalp, aynı zamanda ÇASOD üyesi ve seslendirme sanatçısıdır. Harry Potter serisinde Mrs. Weasley karakterinin Türkçe seslendirmesini yaptı.

1999-2001 yılları arasında Şemsi İnkaya ve Nur Kulakoğlu ile birlikte rol aldığı, Küçük Besleme dizisinde Hayriye Batuhan karakterini canlandırdı.

2010 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde safra kesesi ameliyatı olan Tomris Oğuzalp, doktorunun kendisinden bölüme bir cihaz bağışlamasını isteyince biriktirdiği 20 bin lira kadar parasının üzerini kredi kartı ile tamamladı. Bunun üzerine sanatçı kredi kartı borcunu tamamlamayı başaramadı ve bir süre sonra emekli maaşına haciz konuldu.

Tomris Oğuzalp hayatının geri kalan kısmında evinin tek göz bir odasında yaşlılık, hastalık ve geçim sıkıntısının kaynaklanan sorunlarla hayat mücadelesi verdi. Üst üste geçirdiği ameliyatlar sağlık durumunu olumsuz yönde etkilemiştir. Üst dişlerindeki kaplamalar çürüdüğü için dökülmüştür. Tomris Oğuzalp bu yüzden konuşmakta zorluk çekiyordu.

Tomris Oğuzalp, 28 Ekim 2013 tarihinde sabah sabah saatlerinde evinde vefat etti. Cenazesi 29 Ekim 2013 tarihinde Karacaahmet Mezarlığı'nda defnedildi.
Tomris Oğuzalp Kimdir? Biyografisi Tomris Oğuzalp Kimdir? Biyografisi Biyografistan Tomris Oğuzalp Hayatı, Tomris Oğuzalp Biyografi, Tomris Oğuzalp Hakkında Bilgi... Tomris Oğuzalp , 10 Ekim 1932 yılında Trabzon'da doğdu. Çamlıca Kız Lisesinin ardından, Ankara Devlet Konservatuvarı yüksek bölümünden... 4.5 5

Hiç yorum yok: