Yavuz Şeker Kimdir? Biyografisi

Yavuz Şeker
Yavuz Şeker, 1943 yılında Samsun'da doğdu. Kabataş Erkek Lisesi mezunu olan sanatçı, 1961 yılında Şehir Tiyatroları kadrosuna girerek sanat hayatına adım atmıştır. 1963'te Şehir Tiyatroları'ndan ayrılarak, Gazanfer Özcan, Neşe Yulaç, Ulvi Uraz, Ankara Oyuncuları, İstanbul Güçbirliği, Gülriz Sururi - Engin Cezzar Tiyatrosu gibi özel tiyatro topluluklarında çeşitli oyunlarda roller üstlendi. 

1974 yılında tekrar Şehir Tiyatroları'na dönen Yavuz Şeker, 1981'de Müjdat Gezen, Perran Kutman, Münir Özkul, Adile Naşit ve Şemsi İnkaya gibi oyuncularla birlikte Gırgıriye serisinde Muharrem karakteriyle de tanınmaktadır. Ayrıca, seslendirme çalışmaları ve radyo skeçlerinde yer almaktadır.

Yavuz Şeker, 9 Nisan 2015 tarihinde Şişli Eftal Hastanesinde zatürre ve koah hastalığından dolayı vefat etti. Cenazesi Zincirlikuyu mezarlığındadır.

Filmografisi

1995 Çiçek Taksi - Seco
1993 Boy Aynası
1989 Ceylan
1986 Perihan Abla
1984 Atla Gel Şaban - Kazım'ın Adamı
1982 Şıngırdak Şadiye - Ufaklık
1981 Sevdalım - Garip
1981 Gırgıriye'de Şenlik Var - Muharrem
1981 Gırgıriye - Muharrem
1979 Tatlı Çarşamba
1979 Korkusuz Korkak - Amorti Kazım
1977 Sarmaş Dolaş - Çaycı Çırağı
1977 Sakar Şakir - Zühtü
1977 Liseli Kızlar
1977 Hızlı Giden Yorulur - Mustafa
1977 Benim Gibi Sevenler - Seslendirme
1976 Lüküs Hayat
1975 Tatlı Cadı'nın Maceraları - Hamit
1975 Sınıfta Şenlik Var - Öğrenci
1975 Nöri Gantar Ailesi - Mülayim
1975 Keloğlan İz Peşinde - Katip
Previous
Next Post »