Yüksel Arıcı Kimdir? Biyografisi

Yüksel Arıcı
Yüksel Arıcı, 7 Mart 1963 yılında Adana'da doğdu. Adana Erkek Lisesi'nde eğitim almıştır. 1981 yılında Adana Şehir Tiyatrosu'nda profesyonel tiyatro yaşamına başlayan Arıcı, 1987 yılında Karınca Katarı isimli filmde sinemaya atılmıştır.

1991 yılına kadar Adana, Ankara ve İstanbul ilerindeki özel tiyatrolarda, tiyatro oyunculuğunu devam ettirmiştir. 1990 ve 1991 yılından itibaren televizyon dizileri ve sinema filmlerinde aktif olarak oyunculuk yapmaktadır.

Kurtlar Vadisi dizisinde Pala rolü ile de tanınan Yüksel Arıcı, son olarak 2013 yılında Levent İnanır'ın yazıp yönettiği, Karayel Poyraz adlı sinema filminde rol aldı.

Filmografisi

2013 Karayel Poyraz
2012 Uçurum - Ekrem
2012 Kurt Kanunu - Hasip Ağa
2011 Ay Büyürken Uyuyamam - Kunduracı Ahmet
2010 New York'ta Beş Minare - Muhbir Polis
2009 Yüreğine Sor - Hamit
2009 Kanımdaki Barut
2008 Hüküm - Kısa film
2008 Büyük Şeytan Üçgeni - Behram Azami

2008 Sürgün Hayatlar -Tufan
2007 Mülteci
2007 Kilit - İbrahim
2006 Çinliler Geliyor - Cumali
2006 Sıla
2006 Hacı
2005 Güz Yangını
2004 Saçsaça Başbaşa - Mahmut
2004 Cennet Mahallesi
2004 Patroniçe
2003 Şarkılar Seni Söyler
2003-2005 Kurtlar Vadisi - Pala
2002 Öyle Bir Sevda ki
2002 Çamur - Mafya
2002 Karşılaşma - Recep
2001 Derviş - Muselim
2001 Babam ve Biz
2000 Melekler Evi
1999 
Şara
1998 Hesabım Bitmedi
1998 Yara
1997 Ah Nalan Ah - Nalan'ın Abisi
1997 İlişkiler - Nihat
1996 Kurtuluş - Albay Stimber
1995 Sahte Dünyalar - Kahraman Okay
1995 Gölge Çiçeği - Erol
1995 Aşk ve Gurur - Sait
1995 Yer Çekimli Aşklar
1995 Ver Elini Kayınço
1995 Ona Sevdiğimi Söyle
1994 Soğuk Geceler/Devlerin Ölümü
1994 Kaygısızlar - Ustura Kamil
1994 Bay Kamber
1994 Aziz Ahmet
1994 Alem Buysa
1993 Yaz Evi
1993 Süper Baba - Avukat Cemal
1993 Saygılar Bizden
1993 Kızılırmak Karakoyun
1993 Balkan Balkan
1993 Amerikalı
1992 Her Gece Bodrum

1991 Ana
1989 İstanbul Bura mı?
1988 Bebek Yüzlü
1987 Karınca Katarı
Previous
Next Post »