Biyografi Ara

Hakan Şükür Kimdir? Biyografi

 

Hakan Şükür
Hakan Şükür, 1 Eylül 1971 yılında Sakarya'nın Sapanca ilçesinde doğdu. Ailesi Kosova Piriştine'de göç eden Arnavut kökenli bir aileydi. İlk öğrenimini Ahmet Akkoç İlköğretim Okulu'nda tamamladı.

Bu sıralarda okulun basketbol takımında oynayan Hakan Şükür, babası Sermet Şükür'ün de etkisiyle futbola on yaşında, doğup büyüdüğü şehrin takımı olan Sakaryaspor'un altyapısında başladı. Burada çeşitli mevkilerde 1990 senesine kadar forma giyen Hakan Şükür, buradan ayrılmasının ardından 2 sene formasını taşıyacağı 1. Lig takımlarından Bursaspor'a transfer oldu.

Hakan Şükür, 1992 yılında Galatasaray'a transfer olmasıyla hayatı değişti. Burada çok başarılı bir performans sergileyen Şükür, 1995 yılında İtalya'nın Torino takımına transfer oldu ancak burada aradığını bulamadı ve 4 ay sonra yine Galatasaray'a döndü.

15 Ağust 1995 tarihinde Esra Elbirlik ile evlendi. Nikah şahitliğini ise Fetullah Gülen yapmıştı. Ancak 4 ay sonra boşandı.

Hakan Şükür, 1998 yılında FIFA tarafından Dünya'nın en iyi golcüsü seçildi.

Hakan Şükür, 1999 yılında Beyda Sertbaş ile ikinci evliliğini gerçekleştirdi. Nikah şahitleri ise Fatih Terim ve Mustafa Denizli oldular. 2002 yılında Zeynep Sude adında bir kızı ve 2006 yılında Ömer Hakan adına bir oğlu oldu.

2000 yılında Galatarasarayda UEFA kupası ve Süper Kupa'yı kaldıran Hakan Şükür, daha sonra İnter'e transfer oldu. 2002 yılında ise kiralık olarak oynadığı Parma takımında İtalya Kupası sevinci yaşadı.

2002 yılında ise Dünya Kuapası 3. lük maçında 9. saniyede attığı gol ile 'Dünya Kupaları tarihinde atılan en hızlı gol'üne imza attı. 

2002-2003 sezonun da Blacburn Rovers takımında forma giydikten sonra, 2003 yılında Galatasaray'a dönen Hakan Şükür, 2008 yılında futbol hayatını sonlandırdı.

Hakan Şükür, futbolu bırakmasının ardından, Sakaryaspor'da iken aynı takımda oynadığı Bülent Uygun ile birlikte enerji ve gıda sektörlerine girdi. İkili, Enda Grup ile birlikte, Ankara'da üç adet restoranın açılışını yaptı. Bunun yanında Albe Enerji ile ortak olarak kurulan HBA Enerji Üretim, Gıda, Turizm ve İnşaat adlı şirket ile ikili, başta enerji olmak üzere çeşitli sektörlerde yer aldı. 2009 yılında TRT 1 kanalında yayınlanan Stadyum programında TV yorumculuğu yaptı. Milletvekili seçildikten sonra 2012 yılı Ocak ayında Lig TV'de yorumculuk yapmaya başladı.

Hakan Şükür, 2011 yılında televizyonu bırakarak siyasete girmeye karar verdi ve 12 Haziran seçimlerinin ardından Recep Tayyip Erdoğan'ın Genel Başkanı olduğu Adalet ve Kalkınma Partisi'nden İstanbul 3. bölge milletvekili seçildi.

Hakan Şükür, 16 Aralık 2013 günü mensubu olduğu partisinden istifa etmesinin ardından bağımsız milletvekili olarak Siyasi hayatına devam etmektedir.
Hakan Şükür Kimdir? Biyografi Hakan Şükür Kimdir? Biyografi Biyografistan Hakan Şükür Biyografi, Hakan Şükür Hayatı, Hakan Şükür Nereli, Hakan Şükür Kaç Yaşında Hakan Şükür , 1 Eylül 1971 yılında Sakarya'nın Sapanca ilçesinde doğdu. Ailesi Kosova Piriştine'de göç eden Arnavut kökenli bir ai... 4.5 5

Hiç yorum yok: