Kerem Alışık Kimdir? Biyografisi

Kerem Alışık
Kerem Alışık, 5 Haziran 1960 yılında İstanbul'da doğdu. Annesi, Çolpan İlhan; Babası Sadri Alışık'tır. Bir süre futbol oynayan Kerem Alışık, daha sonra anne ve babasının yolunda giderek, tiyatro ve dizi oyunculuğuna başladı.

1995 yılında Ebru Gündeş ile Fırtınalar adlı dizide ilk başrolünü oynayan 
Kerem Alışık, özellikle Aydan Şener ile oynadığı Ah Nalan Ah, Kumru, Hicran gibi yapımlar ile hafızalara kazındı.

2000 yılında Savaş Ay'ın Dansöz filminde annesi Çolpan İlhan ile birlikte aynı filmde rol aldı.

Kerem Alışık, 2001 yılında ''Kerem Misali'' ve 2007'de ''Öyle Sever Gibi Bakma Bana Alışık Değilim'' isimli 2 şiir kitabı da yazdı.

1992 yılında Sibel Turnagöl ile evlenen Kerem Alışık'ın rahmetli babasının ismini koyduğu, Sadri adından bir oğlu oldu. 1997'de Turnagöl ile boşandı. 2010 yılında bu yana Songül Öden ile birlikte.

Kerem Alışık, 2013 yılında başrollerde Mehmet Aslantuğ, İdil Fırat, Şemsi İnkaya'nın oynadığı Adnan Menderes'in hayatını konu olan, Ben Onu Çok Sevdim adlı dizide Fatin Rüştü Zorlu karakterini canlandırdı.

Filmografisi

2015 Kara Kutu

2015 Kara Sevda
2013-2014 Ben Onu Çok Sevdim - Fatin Rüştü Zorlu
2012 Yol Ayrımı
2012 Mevsim Çiçek Açtı
2011 Kara Murat : Moranın Ateşi 
2010 72. Koğuş - Berbat
2008 Saddam'ın Askerleri - Reyhan
2007 Kartallar Yüksek Uçar - Mustafa
2006 Kördüğüm
2005 Son Yüzleşme - Tamer
2005 Mühim Olan Aşkımız - Şükrü
2005 Horoz Sedat - Horoz Sedat
2004 Hababam Sınıfı Askerde
2004 Hoşgeldin Hayat - Serhat
2004 Aşk Mahkumu
2003 A.G.A - Galip
2003 Şarkılar Seni Söyler
2002 Deliboran Destanı
2001 Günah - Sinan
2000 Yarın Geç Olmayacak
2000 Kumru  - Kemal
2000 Baykuşların Saltanatı - Sedat
2000 Beyoğlu Rüyası - Kemal
2000 Dansöz - Zorro
2000 Zehirli Çiçek - Orhan
1999 Hicran - Ferhat
1999 Şükran Büfe - Ayhan
1998 Mualla - Cevat
1997 Yanlış Saksının Çiçeği - Mustafa
1997 Böyle mi Olacaktı - Kadir Arıkan
1997 Oyun Bitti - Demir
1997 Ah Nalan Ah
1995 Fırtınalar - Ferit Demiröz
1993 Tanrı Misafiri

Tiyatro

1999 Fehim Paşa Konağı - Tiyatro Kedi
2001 Herkesin Gözü Önünde
2002 Aşk Olsun Aşk
2003 Boeing Boeing
2005 Ağır Roman
2007 Kadıncıklar
2012 Selvi Boylum Al Yazmalım
Previous
Next Post »