Biyografi Ara

Ayhan Şahenk Kimdir? Biyografi

 

Ayhan Şahenk Kimdir Biyografi
Ayhan Şahenk, 11 Haziran 1929 yılında Niğde'de doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde okuduğu sırada 1950 yılında, daha sonra Doğuş Holding'in temeli olacak olan şirketini 9 bin lira sermaye ile kurdu.

Şirketi TBMM'nin yol, asfalt ve kanalizasyon işleri ihalesini aldı. Türkiye'de baraj inşaatı yapabilen ilk şirket, irili ufaklı 16 baraj ve toplam 66 inşaat projesini hayata geçirdi. Doğuş Holding onun liderliğinde inşaat, bankacılık, medya, turizm, gıda ve otomotiv gibi birçok önemli yatırımlar yaparak Türkiye'nin en büyük holdinglerinden biri oldu. Vefatından sonra oğlu Ferit Şahenk Doğuş Holding'in yönetim kurulu başkanı olmuştur.

Deniz Şahenk ile evlenen Ayhan Şahenk, Ferit Şahenk ve Filiz Şahenk olmak üzere 2 çocuk babasıydı.

1992 yılında kendi adını taşıyan bir Ayhan Şahenk Vakfı'nı kurarak özellikle eğitim alanına yönelik hayır işlerini de kurumsallaştırdı. Vakıf Ayhan Şahenk Spor Salonu'nu yaparak Darüşşafaka Spor Kulübü'ne bağışladı. Kanal E isimli ekonomi kanalının 1999-2000 yılları arasındaki sahibiydi. Vakıf, yönetimini oğlu Ferit Şahenk ve kızı Filiz Şahenk tarafından aktif olarak çalışmalarına devam ettirilmektedir.

Ayhen Şahenk, kişisel serveti ile 1998 yılında Forbes'e göre dünyanın en zengin 148. kişisiydi.

Ayhan Şahenk, kalp krizi nedeniyle 1 Nisan 2001 tarihinde İstanbul'da vefat etti. Niğde'de toprağa verildi.
Ayhan Şahenk Kimdir? Biyografi Ayhan Şahenk Kimdir? Biyografi Biyografistan Ayhan Şahenk Hayatı, Ayhan Şahenk Biyografi, Ayhan Şahenk Nereli ve hakkında bilgi... Ayhan Şahenk , 11 Haziran 1929 yılında Niğde'de doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde okuduğu sırada 1950 yılında, daha s... 4.5 5

Hiç yorum yok: