Biyografi Ara

Lale Oraloğlu Kimdir? Biyografisi

 

Lale Oraloğlu, 28 Eylül 1924 yılında İzmir'de doğdu. Dame de Sion, Şişli Terakki, Nişantaşı Ortaokulu Sainte-Pulcherie Fransız Lisesi, Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi ve Alman Lisesi'nde eğitim alan Lale Oraloğlu, daha 7 yaşındayken piyano çalmaya başladı. Sonra ki yıllarda Konservatuarda piyano ve şan eğitimleri alarak bu alanda çalışmalar yaptı.

İngiliz Filolojisi mezunu da olan Lale Oraloğlu, 4 dil biliyordu. Tiyatro kurslarında Muhsin Ertuğrul'un dikkatini çekince 1951'de açılan Küçük Sahne'de çalıştı.

1950'lerden 2006'ya kadar birçok filmde oyunculuk yapan Lale Oraloğlu; 1955'te Sevdiğim Sendin, 1960'ta Kırık Çanaklar ve 1961'de Hatırla Sevgilim adlı filmlerin senaryolarını yazdı. Bunun dışında yönetmenlik ve yapımcılık yaptığı filmlerde bulunmaktadır.

Lale Oraloğlu,1961 yılında Kırık Çanaklar filminde ki rolü ile Türk Filmleri Yarışması'nda En İyi Kadın Oyuncu ödülünü aldı. 2000 yılında ise Avni Dilligil Tiyatro Jüri Özel Ödülüne layık görüldü.

Lale Oraloğlu, 26 Kasım 2006 tarihinde beyin kanaması geçirmesi sonucu kaldırıldığı Özel Umut Hastanesinde 15 Ocak 2007 tarihinde vefat etmiştir. Kabri Zincirlikuyu mezarlığına defnedildi.
Lale Oraloğlu Kimdir? Biyografisi Lale Oraloğlu Kimdir? Biyografisi Biyografistan Lale Oraloğlu Hayatı, Lale Oraloğlu Biyografi, Lale Oraloğlu Nereli ve Hakkında Bilgi... Lale Oraloğlu , 28 Eylül 1924 yılında İzmir'de doğdu. Dame de Sion, Şişli Terakki, Nişantaşı Ortaokulu Sainte-Pulcherie Fransız Lisesi... 4.5 5

Hiç yorum yok: