İpek Karapınar Kimdir? Biyografisi

İpek Karapınar Kimdir Biyografi
Funda İpek Karapınar, 20 Mart 1984 yılında İstanbul'da doğdu. Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü'nde keman eğitimi alan İpek Karapınar, ayrıca TÜRVAK'ta sinema eğitimi aldı.

İpek Karapınar, 2006 yılında Erdal Beşikçioğlu ve Ayşegül Ünsal'ın başrolde oynadığı Köprü dizisinde Aslı Yazıcı karakteri ile ekran karşısına çıktı daha sonra 2008 yılında Kurtlar Vadisi Pusu'da İskender Büyük'ün kızı rolünde tanıdığımız İpek Karapınar, 2010 yılında Küçük Sırlar dizisinde Arzu karakterini canlandırdı.

İpek Karapınar, 2013 yılında Adını Kalbime Yazdım dizisinde Serhan Yavaş ile başrolü paylaştı.

2015 yılında yayınlanmaya başlayan Biran Damla Yılmaz, Özgür Çevik, Gökçe Akyıldız, Hazar Motan, Çağla Irmak ve Aleyna Solaker ile birlikte rol aldığı, Kırgın Çiçekler adlı dizide Feride karakterini canlandırıyor.

Filmografisi

2015-2017 Kırgın Çiçekler - Feride
2014 Hayat Yolunda - Dr. Yelda Güçlü
2013 Adını Kalbime Yazdım - Leyla
2012 Ustura Kemal - Nihal
2011 Zehirli Sarmaşık - Sinem
2010-2011 Küçük Sırlar - Arzu
2009 Dolu Dizgin Yıllar - Gülşen
2008 Talih Kuşu - Cansu
2008-2009 - Kurtlar Vadisi Pusu - Funda Büyük
2006 Kördüğüm - Eda
2006-2007 Köprü - Aslı Yazıcı
2006 Hatırla Sevgili - Konuk Oyuncu
Previous
Next Post »