Açelya Topaloğlu Kimdir? Biyografisi

Açelya Topaloğlu Kimdir Biyografi
Açelya Topaloğlu, 19 Kasım 1986 yılında İzmir'de doğdu. Müjdat Gezen Sanat Merkezinde müzikal ve tiyatro ile Tan Sağtürk Modern Dans Okulunda dans eğitimleri alan Açelya Topaloğlu, bir dönem Anadolu Ateşi grubunda yer aldı.

2008 yılında Aşk Yakar adlı dizide canlandırdığı Belda karakteri ile ekran karşısına çıkan Açelya Topaloğlu, 2010 yılında Gece Sularında İstanbul adlı tv filminde Nihan rolünü oynadı.

2014-2015 döneminde Almilla Peker karakterini canlandırdığı, Kaçak Gelinler dizisinde Selin Şekerci, Deniz Baysal, Furkan Andıç, Fırat Altunmeşe, Fırat Albayram ve Şenay Gürler ile rol aldı.

20 Ekim 2017 tarihinde vizyona giren Damat Takımı adlı filmde Furkan Andıç, Özgürcan Çevik, Pelin Akil ve Sadi Celil Cengiz ile rol alan Açelya Topaloğlu, Derin Berker rolünü oynadı.

30 Mart 2018'de gösterime girecek olan Arapsaçı filminde Ayşe rolünü oynayan Açelya Topaloğlu, Hakan Meriçliler, Şinasi Yurtsever, Burak Satıbol, Köksal Engür ve Zeynep Kankonde ile birlikte rol alıyor.

Filmografisi

2018 Arap Saçı - Ayşen
2017 Meryem - Derin Berker
2017 Damat Takımı - Deniz
2016 İnadına Aşk - Defne Barutçu

2014 Kaçak Gelinler - Almilla
2013 Arkadaşlar Arasında - Meryem
2012 Rakı Masası - Meryem - Kısa Film
2012 Eve Düşen Yıldırım - Sevda
2011 Gece Sularında İstanbul - Nihan
2010 Beni Seviyorum - Kısa Film
2010 Arka Sokaklar - Ahu Gözcü
2008 Aşk Yakar - Belda