Başak Parlak Kimdir? Biyografisi

Başak Parlak Kimdir Biyografi
Başak Parlak, 3 Kasım 1989 yılında Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde doğdu. Namık Kemal Lisesi'nden sonra Maltepe Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve AB bölümünden mezun olan Başak Parlak, oyunculuk yapmaktadır.

2003 yılında Mahsun Kırmızıgül ve Ceyda Düvenci'nin oynadığı Zalim dizisi ile ekran karşısına çıkan Başak Parlak, 2006 yılında Memleket Hikayeleri Arda Boyları ve Evlerinin Önü Mersin filmlerinde rol aldı.

2008 yılında Serçe adlı dizide Saruhan Hünel, Fikret Hakan, Sermin Hürmeriç ile rol alan Başak Parlak, 2009'da SüpüRRR adlı komedi filminde yine başrolü Cem Kılıç, Ufuk Özkan, Jess Molho ve Cenk Tunalı ile paylaştı.

2010'da Avni Özgürel'in senaryosunu yazdığı Mahpeyker Kösem Sultan adlı filmde Osmanlı döneminde yaşamış olan Turhan Sultan'ı canlandırdı.

Başak Parlak, 2013'te gösterime giren Neva adlı filmde Şükrü Özyıldız ile birlikte rol aldı.

2013 ve 2015 yıllarında çekilen Bülent İşbilen'in yönettiği Şevkat Yerimdar 1 ve 2 filmlerinde Özgürcan Çevik ile başrolde oynadı. Filmin 2017 yılında yayınlanmaya başlayan dizi versiyonunda yine başrolde Özgürcan Çevik ile paylaşan Başak Parlak, bu kez Esin Uçar rolünü canlandırdı. Salih Kalyon, Murat Akkoyunlu, Ayşe Kökçü ve Suzan Aksoy'da dizde rol alıyor.

Filmografisi

2017 Şevkat Yerimdar (Dizi) - Esin Uçar
2016 Kış Güneşi - Seda
2015 Şevkat Yerimdar 2 : Bizde Sakat Çok - Pelin
2015 Bir Deniz Hikayesi - Reyhan
2014 Sevdam Alabora Banu
2014 Bana Adını Sor - Merve
2013 Şevkat Yerimdar (Film) - Pelin
2013 Neva  - Neva
2013 Bugünün Saraylısı - Ece
2011-2012 Yamak Ahmet - Dilruba
2011 Sırat - Ceren Çandar
2010 Mahpeyker Kösem Sultan - Turhan Sultan
2010-2011 Papatyam - Sıla
2009 Uygun Adım Aşk - Gülşah
2009 SüpüRRR - Naz
2008 Serçe - Mine Aslan
2007 Fikrimin İnce Gülü - Gülendam
2006 Memleket Hikayeleri : Arda Boyları - Zeynep
2006 Memleket Hikayeleri : Evlerinin Önü Mersin - Srıma
2006 Geceler Yarim Oldu - Emine
2006 Doktorlar - İrem
2005 Emret Komutanım - Jennifer
2005 Beşinci Boyut - Yeşim
2004 Büyük Buluşma
2004 Ayışığı Neredesin?
2003 Zalim
Previous
Next Post »