Çetin Altay Kimdir? Biyografisi

Çetin Altay Kimdir Biyografi
Çetin Altay, 1977 yılında İstanbul'da doğdu. Aslen Trabzonlu'dur. Uzun bir süre Leman Dergisi’nde senaristlik yapan Çetin Altay tiyatroya tek kişilik gösteri olan stand up gösterileri ile başladı. Daha sonra bir tiyatro grubu kurarak doğaçlama oyunlar sergiledi.

Emret Komutanım adlı dizide İdris Fındıkoğlu karakterini canlandıran Çetin Altay, 2009 ve 2011'de çekilen Atıf Emir Benderlioğlu'nun başrolde oynadığı Deli Dumrul Kurtlar Kuşlar Aleminde ve Deli Dumrul Hop Dedik filmlerinde oynadığı Dursun rolü ile tanındı.

2014 yılında Adem Kılıç'ın yönettiği Köksal Engür, Ahmet Varlı, Başak Daşman, Didem Balçın, Onur Dilber ve Ahmet Kural'ında rol aldığı Oflu Hoca'nın Şifresi filminde başrolde Oflu Hoca karakterini canlandırdı. 2016'da gösterime giren Oflu Hoca 2 filmin de de yine başrolde oynadı.

2017 yılında Sümela'nın Şifresi 3 adlı filmde Cünyor Temel karakteri ile başrolde oynayan Çetin Altay, daha önce çekilen ilk 2 filmde Sinan rolünü oynamıştı.

5 Mayıs 2017'de gösterime giren Baş Belası adlı komedi filminde Selen Seyven ile başrolü paylaştı.

Filmografisi

2018 Oflu Hoca'nın Şifresi 3 - Oflu Hoca
2017 Firardayız
2017 Baş Belası - Can
2017 Aç Kapıyı Çok Fenayım
2017 Sümela'nın Şifresi 3 - Cünyor Temel
2016 Oflu Hoca'nın Şifresi 2 - Oflu Hoca
2015 Ali Baba Ve Yedi Cüceler - İlber
2015 Olur İnşallah
2014 Oflu Hoca'nın Şifresi - Oflu Hoca
2014 Delisin! Delisin! - Sadri
2013 Peri Masalı - Emir
2013 Koğuş Akademisi - Erdem
2013 Altındağlı - Cavcav
2012 Moskova'nın Şifresi: Temel - Sinan
2012 Kral Yolu - Olba Krallığı
2012 Bana Bir Soygun Yaz - Çeto
2011 Sümela'nın Şifresi: Temel - Sinan
2011 Sen Kimsin? - Vedat
2011 Hop Dedik Deli Dumrul - Dursun
2011 Başrolde Aşk
2010 Çakal - İdris
2009 Uygun Adım Aşk - Taka İdris
2009 Deli Dumrul Kurtlar Kuşlar Aleminde - Dursun
2008 Gece Gündüz - Rüstem
2007 Memleket Hikayeleri - Yine Ban... - Davut
2006 Tarık ve Diğerleri - Köylü
2006 Pars: Kiraz Operasyonu - Simitçi
2005 Fıkralarla Türkiye - Yasin
2005 Emret Komutanım - İdris Fındıkoğlu
2005 Döngel Karhanesi - Kebapçı
2005 Beşinci Boyut - Tutuklu
2004 Kapkaç
2003 Hayat Bilgisi - Polis
2002 Şeytan Bunun Neresinde
1993 Gerçek Kesit
Previous
Next Post »