Ece Dizdar Kimdir? Biyografisi

Ece Dizdar Kimdir Biyografi
Ece Dizdar, 23 Kasım 1981 yılında İstanbul'da doğdu. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesini tamamladık sonra Londra'da ARTSED Oyunculuk Akademisinde eğitim aldı.

Babasının görevinden dolayı Türkiye'nin birçok şehrinde, Belçika, Pakistan, İngiltere gibi birçok ülkede bulunan Ece Dizdar, Türk vatandaşlığı ile birlikte İngiliz vatandaşlığı da bulunuyor.

2013 yılında Güneşi Beklerken adlı dizide Melda rolünü oynadı.

Ece Dizdar 2015 yılında gösterime giren Tilbe Saran, Taner Birsel, Nilüfer Açıkalın ve Pınar Töre ile rol aldığı, Çekmeceler adlı filmde oynadığı Deniz rolü ile Malatya Uluslararası Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncusu ile Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Ödülleri Dram dalında Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu ödüllerini aldı.

2017 yılında yayınlanmaya başlayan Siyah Beyaz Aşk adlı dizide İbrahim Çelikkol, Birce Akalay, Muhammet Uzuner, Arzu Gamze Kılınç, Cahit Gök, Uğur Arslan, Kıvanç Kasabalı ve Deniz Celiloğlu ile rol alan Ece Dizdar, İdil Yaman karakterini canlandırıyor.

Filmografisi

2017 Siyah Beyaz Aşk - İdil Yaman
2017 Görünen Adam
2017 Fi
2016 Arkadaşlar İyidir - Leyla
2015 Beş Kardeş - Şevval
2014 Çekmeceler - Deniz
2013-2014 Güneşi Beklerken - Melda
2012 Şubat - Yeşim
2011 Karakol : Herkes Adalet İster - Dicle
2011 Al Yazmalım - Funda
2004 Simbiyotik
2003 Esir Şehrin İnsanları
2002 En Son Babalar Duyar