Gökhan Güney Kimdir? Biyografisi

Gökhan Güney Kimdir Biyografi
Gökhan Güney, 1954 yılında Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde doğdu. 1967 yılında İstanbul'a gelerek Üniversite okuyan abisinin yanında kalan Gökhan Güney, askerlik dönemine kadar bu işi yaptı.

Askerlikten sonra 1974 yılında Fatma Güney ile evlenen Gökhan Güney'in Selim, Büşra ve Serhan olmak üzere 3 çocuğu oldu.

Bir yandan çalışıp bir yandan da Kadıköy Musiki Cemiyeti'nde müzik eğitimleri alan Gökhan Güney, 1979 yılında ilk albümü olan "Garibanın Çilesi Ölünce Biter" albümünü çıkardı.

1979'da çıkardığı albümden sonra albümün adını taşıyan senaryosunu Orhan Elmas'ın yazdığı, Garibanın Çilesi Ölünce Biter filminde Ayşen Cansev, Aliye Rona, Baki Tamer, Zeki Alasya ve Güneş Işık ile rol alan Gökhan Güney, başrolde oynadı.

Gökhan Güney, 1980 yılında ikinci albümü Sevgi Dünyası'nı çıkardı. Bu albümünden sonra da Kartal Tibet'in yönettiği albümün adını taşıyan filmde Oya Aydoğan ile birlikte rol aldı.

Oya Aydoğan, Banu Alkan, Müjde Ar, Seda Sayan, Bahar Öztan ve Yaprak Özdemiroğlu gibi birçok isimle birlikte rol alan Gökhan Güney, 1987 yılında yönetmenlik yapmaya da başladı.
1987 yılında kendi yönettiği Sevdim Seni ve Can Yoldaşım adlı filmlerde başrolde oynadı.

Özellikle 80'li yıllarda çok hızlı bir şekilde yükselişe geçen Gökhan Güney, birçok albüm çıkardı ve bu albümlerin ismini taşıyan filmler çekildi.

Son olarak, 1995 yılında kendisinin yönettiği Düğüm adlı filmde rol aldı.

2005 yılında Yine mi Sen adlı albümünü çıkardı.

2014 yılında oğlu Selim Güney'i mide kanseri nedeniyle kaybeden Gökhan Güney, aynı eşi Fatma hanımdan da boşandı.

Filmografisi

1995 Düğüm - Yönetmen
1995 Polis Dosyası
1994 Tomurcuk - Ali - Yönetmen
1994 Kızlar Sınıfı
1993 Bizim Mahalle - Ahmet
1991 Kayıp Aranıyor - Yönetmen
1991 Bir Umut Uğruna - Kemal - Yönetmen

1989 Acı Şarkı - Yönetmen
1988 Tanrı Seni Korusun - Şahin - Yönetmen
1988 Sana Can Dayanmaz - Gökhan - Yönetmen
1988 Ayrı Dünyalar - Yönetmen
1987 Tutsak - Selim
1987 Sızı
1987 Sevdim Seni - Gökhan Soylu - Yönetmen
1987 Kaderim - Gökhan
1987 Gözlerin Sevda Senin - Cemal
1987 Can Yoldaşım - Gökhan - Yönetmen
1986 Sevdan Öldürdü Beni - Yusuf
1986 Seni Sevmeyen Ölsün - Hasan
1986 Namus Sözü - Yunus
1986 Hırsız - Serdar
1986 Gün Akşam Oldu - Veli
1985 Özlem - Selim
1985 Unutamadım - Gökhan
1985 Melek Yüzlüm - Gökhan
1985 Candan Sevmeli - Gökhan
1985 Ayrılık Acısı
1984 Çaresizim - Mazlum
1984 Sevginin Bedeli - Gökhan
1984 Kader Çıkmazı - Bülent
1983 Aşk Adası - Gökhan
1982 Talih Kuşu - Gökhan Güney
1982 Hülyam - Gökhan
1982 Gözüm Gibi Sevdim - Kemal
1982 Vurun Beni Öldürün - Gökhan
1981 Günah Defteri - Gökhan
1980 Sevgi Dünyası - Gökhan
1979 Garibin Çilesi Ölünce Biter - Cumali

Albümleri

2005 Yine Mi Sen
2002 Eski Zaman Anılarım
1999 Benim Sevdam
1998 Klasikler
1997 Geceler
1996 Kahrolası Gururum
1995 Yeter Sevgilim
1994 Söz Veriyorum
1994 Nazlı Nazlı
1993 Güneş Yeniden Doğuyor
1992 Sana Da Mı Geldiler
1992 Anla Beni
1991 91'e Merhaba
1990 Nazar Değmesin
1989 Anla Beni-Gözümün Bebeği
1989 Korkuyorum
1989 Dost Yaraları
1988 Sana Can Dayanmaz
1987 Tanrı Seni Korusun
1987 Alışacağım
1987 Çekilmez Çileler
1986 Öpmek Geldi İçimden
1986 Senden Bana Yar Olmaz
1985 Melek Yüzlüm
1984 Yaşadıkça
1983 Sensiz Yaşamaya Alışacağım
1982 Çaresizim
1981 Dertsiz Gün Görmedim
1980 Sevgi Dünyası
1979 Garibin Çilesi Ölünce Biter