Hakan Karsak Kimdir? Biyografisi

Hakan Karsak Kimdir Biyografi
Hakan Karsak, 1 Nisan 1975  yılında Diyarbakır'da doğdu. Afyon Kocatepe Üniversitesi İnşaat bölümü ve İstanbul Üniversitesi Felsefe bölümünden mezun oldu.

Tiyatroya 1992 yılında Ankara Gençlik Tiyatrosunda başlayan Hakan Karsak, Ankara Sanat Tiyatrosunda da oyunculuk eğitimleri aldı. Uzun yıllar Diyarbakır Tiyatrosunda birçok oyunda rol alan Karsak, İstanbul ve Eskişehir Şehir Tiyatroları ile Asuman Dabak Tiyatrosunda oyunculuk yaptı.

Hakan Karsak, 2009 yılında Ay Lav Yu filminde oynadığı Jandarma Komutanı rolü ile sinemaya başladı.

2012 yılında Nurgül Yeşilçay'ın başrolde oynadığı, Sultan dizisinde oynadığı Bilal rolü ile 2013 yılında Boğaziçi Uluslararası Film Festivalinde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü aldı.

2014 yılında Muska adlı korku filminde Sezgin Erdemir, Tanju Tuncel, Aslı Şahin, Efe Karaman ve Petek Kırboğa ile rol alan Hakan Karsak, Yaşar rolünü oynadı.

2015 yılında yayınlanmaya başlayan Raci Şaşmaz'ın senaryosunu yazdığı, Oktay Kaynarca, Deniz Çakır, Sanem Çelik, Tarık Ünlüoğlu, Yunus Emre Yıldırımer, Ozan Akbaba, Sevinç Gürşen, Kenan Çoban, Olgun Şimşek ve Yalçın Hafızoğlu gibi birçok ünlü isimden oluşan popüler dizi Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'da Enişte karakterini canlandırıyor.


Filmografisi

2017 Kardeşim Benim 2
2015 Köpek - Kaan
2015-? Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz - Enişte
2014 Silsile - Bozo
2014 Ulan İstanbul - Faysal Temiz
2014 Sarmaşık - Kamarot Nadir
2014 Neden Tarkovski Olamıyorum? - Sedat
2014 Muska - Yaşar
2014 Kuzu - Hüseyin
2014 Kumun Tadı - Fehmi
2014 Benim Adım Gültepe - Basri
2014 Deniz Seviyesi - Sabri
2012 Sultan - Bilal
2011 Yangın Var
2011 Firar - İlhan
2011 Press - Komiser
2009 Ben Gördüm - Nuri Kaya
2009 Ay Lav Yu - Jandarma Komutanı