Hakan Vanlı Kimdir? Biyografisi

Hakan Vanlı Kimdir Biyografi
Hakan Vanlı, 1 Mart 1963 yılında Ankara'da doğdu. Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümünden mezun oldu. 1984 yılında Ankara Devlet Tiyatrosunda çalışmaya başlayan Hakan Vanlı, daha sonra İstanbul Devlet Tiyatrosuna transfer oldu. 

Uzun yıllardır birçok Türk ve yabancı filmde seslendirme ve Türkçe dublaj çalışmaları yapmakta olan Hakan Vanlı, dizi ve filmlerde oyunculuk da yapmaktadır. Ayarıca Duru Tiyatro'da oyunculuk eğitimleri vermektedir.

Hakan Vanlı, 2008 yılında Gani Müjde'nin yönettiği, Osmanlı Cumhuriyeti adlı sinema filminde Sadrazam Sadık Muhtar rolünü oynadı. 

Hakan Vanlı, 2012 yılında Ümit Omaç ile evlendi.

2013 yılında senaryosunu Birol Güven'in yazdığı Evlilik Okulu adlı aile dizisinde Açelya Akkoyun ile birlikte rol aldı.

2016-2017 döneminde Fox'ta yayınlanan Kalbimdeki Deniz dizisinde Kutsi, Özge Özberk, Yeşim Ceren Bozoğlu, Batuhan Ekşi, Hazal Adıyaman, Sebahat Kumaş ve Devin Özgür Çınar ile rol alan Hakan Vanlı, Nejat Aksal karakterini canlandırdı.

Filmografisi

2016-2017 Kalbimdeki Deniz - Nejat Aksal
2015 Terkedilmiş - Evsiz
2015 Son Çıkış - Lostra
2014 Diriliş: Ertuğrul Gazi - Kurdoğlu
2014 Sağ Salim 2: Sil Baştan - Tekin 
2011-2013 Evlilik Okulu
2011 Bir Günah Gibi - Aziz
2009-2010 Unutulmaz
2009 Kurtlar Vadisi: Gladio - Gazeteci Ali
2009 Ah Kalbim
2008 Osmanlı Cumhuriyeti - Sadrazam Sadık Muhtar
2008 Gece Gündüz - Refik
2007 Arka Sokaklar- Zeynel
2006 Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu
2006 İki Aile - Yaman Soydan
2005 Sessiz Gece - Zeynel
2005 Beşinci Boyut - Nevzat
2004 Mavi Kolye
2004 Zor Adam - Cezmi
2004 Omuz Omuza - Mustafa
2003 Sihirli Annem - Tuğrul
2002 Asmalı Konak
2002 Sırlar Dünyası
2002 Kibar Ana
2001 Vay Anam Vay - Ekrem
2001 Çifte Bela
2000 Üvey Baba - Adnan
1999 Kurtlar Sofrası - Mahmut
1999 Yıkılmadım - Tekin
1999 Rüzgar Gülü
1999 Ah Bir Zengin Olsam - Yusuf
1998 Cumhuriyet
1997 İnsan Kurdu
1996 Tersine Akan Nehir
1995 Bizim Aile
1993 Ferhunde Hanımlar