İlknur Soydaş Kimdir? Biyografisi

İlknur Soydaş Kimdir Biyografi
İlknur Soydaş, 25 Aralık 1976 yılında Hollanda'da doğdu. Turizm ve Otelcilik mezunudur. İlk olarak mankenlik yapan İlknur Soydaş, Serdar Ortaç'ın Karabiberim adlı ünlü şarkısının klibi ile ünlendi.

2000 yılında Savaş Ay'ın Dansöz adlı filminde Çolpan İlhan, Kerem Alışık, Nilüfer Açıkalın, Fikret Kuşkan, Beyazıt Öztürk ile rol alan İlknur Soydaş, Kanarya Hayriye karakterini canlandırdı.

2002 yılında futbolcu Ozan Köprülü ile evlenen İlknur Soydaş, 2006 yılında ise boşandı.

İlknur Soydaş, 2002 yılında Cavidan rolünü oynadığı, Pembe Patikler adlı dizide Halil Ergün, Doğa Rutkay, Oya Aydoğan, Pakize Suda, Yeliz Yeşilmen, Adnan Tönel, Nejat Öğünç, Hüseyin Avni Danyal ve Alp Kırşan ile birlikte rol aldı.

2005 yılında Hazan dizisinde başrolde Samira rolünü oynayan İlknur Soydaş, aynı oyuncu kadrosuyla birde Mızgin adlı filmde de rol aldı.

Son olarak, 2009 yılında Onur Tan'ın yönettiği Cam Kırıkları dizisinde Serpil rolünü oynadı.

Filmografisi

2009 Cam Kırıkları - Serpil
2008 İdam - Yıldız
2007 Babam Annem Oldu
2007 Avrupalı - Ünlü Manken
2006 Çocuğumu İstiyorum
2006 Avrupalı - Michelle Avril
2005 Mızgin - Samira
2005 Kenger 2
2005 Kenger
2005 Hazan - Samira
2004 Celal Oğlan
2002 Pembe Patikler - Cavidan
2002 Hızmalı
2001 Ectasy
2000 Dansöz - Kanarya Hayriye
1998 Unutabilsem - Seda
1997 Hiç Bana Sordun mu?
1993 Bizim Mahalle - İlknur
1989 Şeytanın Kurbanları - Ayşe