Kadir Özdal Kimdir? Biyografisi

Kadir Özdal Kimdir Biyografi
Kadir Özdal, 28 Temmuz 1981 yılında Elazığ'da doğdu. Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarından mezunu oldu. Tiyatroya Kartal Sanat Tiyatrosunda başlayan Kadir Özdal, daha sonra film ve dizilerde rol almaya başladı.

2014 yılında Osmanlı tarihinde 1878 yılında 2. Abdülhamit'i tahttan indirmek için gerçekleştirilen darbe girişimini konu alan Çırağan Baskını adlı dizide rol alan Kadir Özdal, V. Murat'ı canlandırdı.
2015 yılında senaryosunu Biket İlhan'ın yazıp, yönetmenlik yaptığı Çelo adlı filmde Merve Erdoğan, Mutlu Güney, Ayten Uncuoğlu ve Şamil Kafkas ile rol alan Kadir Özdal, başrolde Çelo karakterini oynadı.

Kadir Özdal, 2016 yılında Cansel Elçin'in senarisyosunu yazıp, yönetmenlik yaptığı, Melekleri Taşıyan Adam filminde Serkan Batçı, Ali Erkazan, Tereza Bonaventurova ve Kadir Özübek ile birlikte rol aldı.

Filmografisi

2016 Melekleri Taşıyan Adam - Ufuk
2016 Emanet - Kürşat
2016 Ateş
2015 Çelo - Çelo
2015 Değiştir Bakalım
2015 Güvenlik
2015 Bizim Hikaye
2014 Çırağan Baskını - V. Murat
2014 Çilek - Kaan
2011 Bir Ömür Yetmez - Rıza
2011 Ay Büyürken Uyuyamam
2010 Kavak Yelleri - Ayhan
2009 Neşeli Hayat
2009-2010 Hanımın Çiftliği - Yılmaz
2009 Canını Sevdiğim İstanbul'u
2006-2007 Hatırla Sevgili - Harun Karagöl
2006 Erkekler Ağlamaz - Kürşat
1995 Sende Gitme