Ozan Akbaba Kimdir? Biyografisi

Ozan Akbaba Kimdir Biyografi
Ozan Akbaba, 9 Haziran 1982 yılında Kars'ta doğdu. Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimari ve Çevre Tasarımı bölümü mezunudur.

Ozan Akbaba, ortaokul yıllarında amatör olarak tiyatroya başladı. 1998'de oynadığı Arafta Kalanlar adlı tiyatro oyunu ile profesyonelliğe adım attı. Sonraki yıllarda; Ali Ayşeyi Seviyo, Yanlışlıklar Komedisi ve Othello gibi tiyatro oyunlarında rol aldı.

2005 yılında Kırık Kanatlar adlı dizide rol alarak ekran karşısına çıkan Ozan Akbaba, birçok dizi ve film projesinde rol almaya devam ediyor.

2010 yılında Bumerang adlı bir kısa filmin senaryosunu yazan Ozan Akbaba, filmde Müge Kıraner ile rol aldı.

21 Mart 2014 tarihinde gösterime giren Özgür Bakar'ın yönettiği korku filmi, Ammar : Cin Tarikatı'nda Duygu Paracıkoğlu, Eylül Su Sapan, Dilşah Demir, Burak Sarımola ve Ufuk Şen ile rol alan Ozan Akbaba, Kemal rolünü oynadı.

Ozan Akbaba, 2015 yılında daha önce Kurtlar Vadisi Pusu serisini yapan Raci Şaşmaz'ın senaryosunu yazdığı, Oktay Kaynarca, Deniz Çakır, Sanem Çelik, Tarık Ünlüoğlu, Yunus Emre Yıldırımer, Sevinç Gürşen, Hakan Karsak, Kenan Çoban, Olgun Şimşek ve Yalçın Hafızoğlu gibi birçok ünlü isimden oluşan popüler dizi Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'da İlyas Çakırbeyli karakterini canlandırıyor.

Filmografisi

2015-? Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz - İlyas Çakırbeyli
2015 Serçe Sarayı - Ramazan
2015 Abluka - Ali
2014 Poyraz Karayel
2014 Mutlak Adalet - Metin
2014 Krallar Kulübü
2013 Yarım Kalan Mucize - Ruhi Su
2013 Sürgün İnek - Selçuk
2013 BKM Güldür Güldür - Şenol Yaylam
2013 Ammar : Cin Tarikatı - Kemal
2012 Bir Hikayem Var - Hasan Müdür
2011-2012 Kuzey Güney - Sümer Tezkan
2011 Cennetin Sırları - Zafer
2007 Kavak Yelleri
2005 Kırık Kanatlar