Özgürcan Çevik Kimdir? Biyografisi

Özgürcan Çevik Kimdir Biyografi
Özgürcan Çevik, 24 Ekim 1983 yılında Ankara'da doğdu. Hacettepe Üniversitesi Turizm ve Otelcilik bölümünden 2004 yılında mezun olduktan sonra, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro bölümüne giren Özgürcan Çevik, buradan da 2009 yılında mezun oldu. Okuldan sonra Ankara Sanat Tiyatrosunda rol almaya başladı.

2010 yılında Türkan adlı dizide Pınar Öğün, Saygın Soysal ile başrolü paylaşan Özgürcan Çevik, burada canlandırdığı Orhan karakteri ile tanındı.

2013 yılında Bülent İşbilen'in yönettiği, Şevkat Yerimdar adlı filmde Başak Parlak, Cezmi Baskın, Tarık Papuççuoğlu ile rol alan Özgürcan Çevik, 2015 yılında çekilen 2. film Şevkat Yerimdar 2: Bizde Sakat Çok filminde de yine Başak Parlak ile başrolde oynadı.

2017 yılında Bülent İşbilen'in yönettiği, Şevkat Yerimdar'ın dizi versiyonu Fox'ta yayınlanmaya başladı. Dizide Özgürcan Çevik ve Başak Parlak yine başrolü paylaşıyor.

20 Ekim 2017 tarihinde vizyona giren komedi filmi Damat Takımı'nda Can rolünü oynayan Özgürcan Çevik, Furkan Andıç, Pelin Akil, Açelya Topaloğlu, ve Sadi Celil Cengiz ile rol aldı.

Filmografisi

2017 Şevkat Yerimdar - Şevkat
2017 Damat Takımı - Can
2015 Şevkat Yerimdar 2: Bizde Sakat Çok - Şevkat
2015 Sol Şerit - Polis
2014 Ruhumun Aynası
2013 Şevkat Yerimdar - Şevkat
2013 Fatih-Harbiye - Onur
2010 Unutma Beni İstanbul - Alper
2010 Türkan - Orhan
2010 Gökkuşağı Çocukları - Sinan
? Unutma Beni - Alper
2008 Bizim Evin Halleri - Barış