Özlem Savaş Kimdir? Biyografisi

Özlem Savaş Kimdir Biyografi
Özlem Savaş, 15 Eylül 1970 yılında İstanbul'da doğdu. Lise eğitimine Avusturya Kız Lisesinde başlayan Özlem Savaş, daha sonra İsviçre'ye giderek bir süre burada yaşadı. İstanbul'a döndüğünde ise Şişli Terakki Lisesinde eğitimine devam etti. Burada okurken TÜBİTAK'ta Matematik ve Fizik alanlarında ödül aldı.

Üniversiteyi Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde okuyan Özlem Savaş, Üniversite yıllarında İstanbul Şehir Tiyatrolarına alaylı olarak katılıp, oyunculuk üzerine çalışmak istedi. Zaten 1988 yılında Yaşar Alptekin ve Atilla Saral ile birlikte Salıncakta Üç Kişi adlı filmde beyaz perdeye giriş yapmıştı.


İstanbul Şehir Tiyatrosunda Çıplak Ayak, Ağır Roman ve Bir Yalan Çemberi gibi oyunlarda rol alan Özlem Savaş, Gece Yarısı Kovboyu, Ah Kızlar Vah Erkekler ve Manşet gibi birçok televizyon programında sunuculuk da yaptı.

1989 yılında Uçurmayı Vurmasınlar filmi ve Şeytanın Kurbanları dizisinde rol alan Özlem Savaş, 1993 yılında Kemal Sunal ve Halit Akçatepe ile birlikte Şaban Askerde filminde Komutaniye rolünü oynadı.

1996 yılına kadar hayatı istediği yönde ilerleyen Özlem Savaş, bu dönemden sonra büyük bir düşüş yaşamaya başladı. 2 yıl birlikte olduğu sevgilisi ile yaşadığı yatak görüntülerinin ifşa edildiği kaset skandalı ve alkol bağımlılığı da düşüşünde etkili oldu. 1999 yılında bir iç giyim markasının sponsor olduğu müzik albümü yapmaya karar verdi ancak albüm tutmayınca büyük maddi sıkıntı içine girerek pavyonlarda şarkı söylemeye başladı.

2000 yılında daha önce Uçurtmayı Vurmasınlar filminde yönetmeni Tunç Başaran'ın yönettiği Abuzer Kadayıf filminde Metin Akpınar, Sibel Turnagöl ve Talat Bulut ile rol alan Özlem Savaş, bu film ile tekrar bir toparlanma sürecine girdi. Aynı yıl Zehirli Çiçek dizisinde Nevin karakterini canlandırdı.

2004 yılında Kamil Cengiz Evren ile evlenen Özlem Savaş, kısa süre sonra boşandı. Boşandıktan sonra Darp ve Hakaret suçlamasıyla Kamil Cengiz Evren'e dava açtı.

2006 yılında evlenmeye karar verdiği sevgilisi Ünal Nergiz'i bir trafik kazasında kaybeden Özlem Savaş, yaşadığı büyük acı sonrasında, zorla kurtulduğu alkole tekrar başlamamak için tedavi gördü. Sonraki dönemde intihar etmeye kalktı.

2006 yılında Gözyaşı Çetesi dizisinde Yetkin Dikinciler, Ayşe Şule Bilgiç, Yonca Cevher, Teoman Kumbaracıbaşı, Sibel Taşçıoğlu, Kayra Şenocak, Ebru Özkan ve Didem Balçın ile rol alan Özlem Savaş, Neval rolünü oynadı.

Özlem Savaş, 2008 yılında Oğuzhan Tercan'ın yönettiği Avanak Kuzenler adlı komedi filminde Necla rolünü oynadı.

2014 yılında gösterime giren Çetin Altay'ın başrolde oynadığı Oflu Hoca'nın Şifresi filminde Kadın Ürolog rolünü oynadı. 

Özlem Savaş, 2017 yılında Fox TV'de yayınlanan Kalbimdeki Deniz dizisinin kadrosuna katıldı.

Filmografisi

2017 Kalbimdeki Deniz - Özlem
2016 Temel ile Dursun İstanbul'da - Mehtap
2014 Oflu Hoca'nın Şifresi - Kadın Ürolog
2013 İki Kafadar Chinnese Connection
2011-2014 Arka Sokaklar - Sema
2008 Avanak Kuzenler - Necla
2008 Aman Annem Görmesin
2007 Hicran Sokağı - Nebahat
2007 Gurbet Yolcuları - Neslihan
2006 Yaşanmış Şehir Hikayeleri - Anjelik
2006 Gözyaşı Çetesi - Neval
2003 Şarkılar Seni Söyler - Zehra
2002 Zor Baba
2001 Güz Gülleri
2000 Zehirli Çiçek - Nevin
2000 Borsa
2000 Abuzer Kadayıf - Ceyda
1999 Şahin
1996 Cinayet Masası
1996 Anılardaki Sevgili - Belgin
1995 Çiçek Taksi
1995 Aşk ve Gurur - Zümrüt
1994 Sekizinci Saat
1994 Manisa Tarzanı - Hafifmeşrep Kadın
1993 Şaban Askerde - Komutaniye)
1993 Sevginin Bittiği Yer
1993 Köstekli Saat
1992 Karşı Show
1991 Umut Hep Vardı - Kiraz Ebe
1991 Düşler - Gülnaz
1990 Küçük ve Sonsuz Yürek
1990 Bizim Ev - Ece
1989 Şeytanın Kurbanları - Cansel
1989 Uçurtmayı Vurmasınlar - Hayat Kadını
1989 Kanun Savaşçıları
1988 Salıncakta Üç Kişi - Aylin
1988 Can Kardeşler - Meltem - Video