Selen Öztürk Kimdir? Biyografisi

Selen Öztürk Kimdir Biyografi
Selen Öztürk, 23 Temmuz 1980 yılında İzmir'de doğdu. 2004 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı'ndan mezun olan Selen Öztükr'ün annesi Kıbrıs, babası Uşak'lıdır.

Selen Öztürk, birçok yabancı filmde seslendirme ve dublaj çalışmaları yapmakta ve aynı zamanda dizi ve filmlerde de rol almaktadır.

2007 yılında Karayılan dizisinde Asiye karakterini canlandıran Selen Öztürk, Osmanlı'da Kanuni dönemini konu alan Muhteşem Yüzyıl dizisinde Kanuni Sultan Süleyman'ın ilk eşi olan Gülfem Hatun'u canlandırdı.

2014 yılında Emrah Sönmez'in yönettiği Çilek adlı filmde Azra Akın, Bülent Şakrak, Kadir Özdal, Ahmet Olgun Sünear ve İlker Aksum ile rol alan Selen Öztürk, Ceren rolünü oynadı.

Selen Öztürk, 2016 yılında senaryosunu Buğra Gülsoy ve Serhat Teoman ile birlikte yazıp,yönettikleri Mahalle adlı filmde Buğra GülsoySerhat Teoman, Hazar Ergüçlü ve Emre Erkan ile rol aldı.

2017 yılında Osmanlı döneminde 2. Abdülhamit dönemi olaylarını konu alan ve Serdar Akar'ın yönettiği, Payitaht Abdülhamid adlı dizide Bülent İnal, Özlem Conker, Saygın Soysal, Hakan Boyav, Ezgi Eyüboğlu, Can Sipahi ve Umut Kurt ile rol alan Selen Öztürk, Seniha Sultan'ı canlandırıyor.

Filmografisi

2017 Payitaht Abdülhamid - Seniha Sultan
2016 Mahalle
2016 Daha
2015 Serçe Sarayı - Aliye
2015 Hatırla Gönül - Figen
2014 Çilek - Ceren
2014 Benim Adım Gültepe - Meziyet
2011-2013 Muhteşem Yüzyıl - Gülfem Hatun
2009 Sonsuz - Ayten Hemşire
2008 Bir Varmış Bir Yokmuş - Sema
2007 Kara Yılan - Asiye
2006 Şarkılar Susmasın
2002 Aşkları Ege' de Kaldı