Serhat Teoman Kimdir? Biyografisi

Serhat Teoman Kimdir Biyografi
Serhat Teoman, 4 Haziran 1984 yılında Diyarbakır'da doğdu. Asker olan babasından çocukluk yılları dolayı Türkiye'nin pek çok şehrinde geçen Serhat Teoman, aslen İzmirlidir.

1997'de İzmir'e dönüş yaptıktan sonra ortaokul 2. sınıftan itibaren burada yaşamaya başladı. Buca Endüstri Meslek Lisesi Elektronik bölümünden mezun olduktan sonra bir arkadaşı sayesinde tiyatro oyunlarında rol almaya başladı. Daha sonra ise Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk bölümüne girerek buradan mezun olan Serhat Teoman, yüksek lisansını ise Mimar Sinan Üniversitesinin Tiyatro bölümünde yaptı.

Serhat Teoman, arkadaş olduğu Buğra Gülsoy ve Emre Erkan ve Fatih Sönmez ile birlikte Tiyatro Kutu topluluğunu kurarak burada çalışmalar yaptı. Sonraki yıllarda ise yine Buğra Gülsoy ve Emre Erkan ile GET Yapımı kurdular.

Serhat Teoman 2008 yılında Seda Güven, Buğra Gülsoy, Gülcan Arslan, Lemi Fiozof, Ceren Erginsoy, Demet Şaşmaz ve Volkan Ünal ile rol aldığı Hepimiz Birimiz İçin adlı dizide Egemen rolünü oynadı.

2013-2014 döneminde ATV'de yayınlanan Bugünün Saraylısı adlı dizide Selçuk Yöntem, Nazan Kesal, Cansu Tosun, Ali Ersan Duru, Dilşad Çelebi ve Gülenay Kalkan ile rol alan Serhat Teoman, dizide Savaş Ataman rolünü oynadı.

2016 yılında senaryosunu Buğra Gülsoy ile birlikte yazıp, yönettiği Mahalle adlı sinema filminde Buğra Gülsoy, Hazar Ergüçlü, Selen Öztürk ve Emre Erkan ile birlikte rol alan Serhat Teoman, Sabri karakterini canlandırdı.

Filmografisi

2016 Mahalle - Sabri
2016-2017 Anne - Sinan Komiser
2016 Kaçın Kurası / Rengarenk - Barış
2015 Acil Aşk Aranıyor - Sinan
2015 Acil Servis - Sinan
2013-2014 Bugünün Saraylısı - Savaş Atama
2012-2013 Kuzey Güney - Burak Çatalcalı
2011 Gün Akşam Oldu - Tarık
2010 Bitmeyen Şarkı - Mesut
2009 Uygun Adım Aşk - Selçuk
2008 Gece Gündüz
2008 Hepimiz Birimiz İçin - Egemen
2008 Kız Takımı - Tolga
2007 Avrupa Yakası
2007 Yemin - Ali Sonat
2006 Yalancı Yarim - Cenk
2005 Kanlı Düğün - İlker
2003 Kurşun Yarası