Yeliz Akkaya Kimdir? Biyografisi

Yeliz Akkaya Kimdir Biyografi
Yeliz Akkaya, 6 Aralık 1981 yılında İstanbul'da doğdu. Müjdat Gezen Sanat Merkezinde Tiyatro eğitimi alan Yeliz Akkaya, ilk olarak mankenlik ve reklam filmlerinde oyunculuk yaptı. Ancak Cemil İpekçi ile yaşadığı tartışmalardan sonra mankenliği bırakarak, oyunculuğa başladı.

2004 yılında başrolde oynadığı, Azize adlı dizide İlkay Saran, Salih Kalyon, Bengü Hun, Gülen Karaman, Engin Altan Düzyatan ve Vildan Atasever ile rol aldı.

Yeliz Akkaya, 2009 yılında senaryosunu Ayçe Abana'nın yazdığı ve Başak Soysal'ın yönettiği, Aşk Üçgeni adlı dizide Nihat Alptuğ Altınkaya, Gözde Kansu ve Şükran Ovalı ile rol aldı.

Yeliz Akkaya, 2012 yılında sunucu Emre Fakıoğlu ile 8 yıllık birlikteliklerinin ardından evlendi.

2017 yılında yayınlanmaya başlayan Murat Serezli, Ali Tarık Fındık, Bahadır Vatanoğlu, Alican Albayrak, Hakan Dinçkol, Berk Oktay ve Fırat Albayram ile rol aldığı, Bordo Berelileri konu alan Savaşçı adlı dizide Hatice Bayat karakterini canlandırıyor.

Filmografisi

2017 Savaşçı - Hatice Bayat
2016 Hayat Sevince Güzel - Seher
2015 Kalbim Ege'de Kaldı - Fatma Naz
2015 Geçmiş - Şule
2013 Vicdan - Elif
2013 Meryem - Ayla
2011-2012 Küçük Hanımefendi - Nüveyre
2011-2012 Farklı Desenler - Efsun / Pınar
2010 Karadağlar - Eleni
2010 Güneydoğudan Öyküler Önce Vatan - Serap
2010 Gönül Ferman Dinlemiyor - Gülay
2009 Aşk Üçgeni - Selin
2007 O Kadın - Yeşim'in Arkadaşı
2006-2008 Binbir Gece - Melek Ataman
2004 Yabancı Damat - Esra Akman
2004 Azize - Azize)
2003 Melek - Melek - 2