Ali Nuri Türkoğlu Kimdir? Biyografisi

Ali Nuri Türkoğlu Kimdir Biyografi
Ali Nuri Türkoğlu, 21 Kasım 1974 yılında İstanbul'da doğdu. Nadide Sultan'ın abisi olan Ali Nuri Türkoğlu, aslen Konyalı'dır.

1983 yılında Uğur Erkır'ın yönettiği Kuruntu Ailesi adlı dizide Gazanfer Özcan, Gönül Ülkü, Fulya Özcan, Doğu Erkan, Zihni Göktay, Gazanfer Ündüz ve Can Kolukısa ile rol alan Ali Nuri Türkoğlu, burada canlandırdığı Veysel karakteri ile tanındı.

2001 yılında Çifte Bela adlı dizide Mümtaz Sevinç, Gül Onat, Ayşe Tolga ve kız kardeşi Nadide Sultan ile birlikte rol alan Ali Nuri Türkoğlu, Tolga rolünü oynadı.

2007 yılında Vazgeç Gönlüm dizisinde Bulut Aras, Murat Han, İrem Altuğ, Sabriye Kara, Çiğdem Batur ve Ruhsar Öcal ile rol aldı. Mahir karakterini canlandırdı.

2017 yılında yayınlanmaya başlayan Osmanlı'da 2. Abdülhamid dönemi olaylarını konu alan Payitaht Abdülhamid adlı dizide o dönemde yaşamış Yahudi asıllı siyasetçi ve avukat olan Emanuel Karaso'yu canlandırıyor.

Ali Nuri Türkoğlu, 2017 yılında Vecihi Hürkuş'un hayatını konu alan Vecihi adlı filmde Teğmen Salih'i oynadı.

Filmografisi

2017 Vecihi - Teğmen Salih
2017 Payitaht Abdülhamid - Emanuel Karaso
2016 Suda Balık - Cemil
2015 Köstebekgiller 2 : Gölgenin Tılsımı - Gölge
2012 Köstebekgiller - Gölge
2011 İnsan Aldandı
2011 Firar - Kudret
2007 Vazgeç Gönlüm - Mahir
2006 Komedya - Gazeteci
2006 İyi Ki Varsın - Alper
2006 29-30 - Ahmet
2005 Beşinci Boyut - Fatih
2004 Mürüvvetsiz Mürüvvet - Bünyamin
2004 Haziran Gecesi - Hamdi
2004 Büyük Yalan - Ali
2003 Aşk Olsun - Nuri
2002 Mahallenin Muhtarları - Homo Muzi
2002 Sır Kapısı
2001 Çifte Bela - Tolga
2001 Aşkım Aşkım - Davulcu
2000 Çarli İş Başında
2000 Eyvah Kızım Büyüdü - Hasbi
1998 Sıcak Saatler - Rüştü
1996 Hemşerim - Melih
1983 Kuruntu Ailesi - Veysel