Funda İlhan Kimdir? Biyografisi

Funda İlhan Kimdir Biyografi
Funda İlhan, 28 Haziran 1971 yılında İzmir'de doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi Tiyatro ve Oyunculuk bölümü mezunu olan Funda İlhan, İzmir Devlet Tiyatrosu'nda oyunculuğa başladı. Kara Melek dizisinde oynadığı Şebnem karakteri ile ilk kez ekran karşısına çıktı.

Funda İlhan, 2003 yılında hayatlarına yeni bir sayfa açmaya çalışan hayat kadınlarını konu alan Mühürlü Güller dizisinde Aydan Şener ve Sevtap Çapan ile birlikte rol aldı.

2005-2007 döneminde Gümüş dizisinde Kıvanç Tatlıtuğ, Songül Öden, Ekrem Bora, Güngör Bayrak, Ayça Varlıer, Laçin Ceylan, Serdar Orçin ve Tarık Ünlüoğlu ile birlikte rol alan Funda İlhan, Esra rolünü oynadı.

2007 yılında Kenan Işık ve Aydan Şener'in başrolde oynadığı Fikrimin İnce Gülü dizisinde Süreyya karakterini canlandırdı.

2014-2015 döneminde Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde İngiliz hanedanına çalışan Margaret karakterini canlandırdı.

2017 yılında ATV'de yayınlanan Seni Kimler Aldı dizisinde Yiğit Kirazcı, Fulya Zenginer, Duygu Yetiş, Osman Wöber ve Haldun Boysan ile birlikte rol aldı.

Filmografisi

2017 Seni Kimler Aldı - Cahide Çamay
2015 Güneşin Kızları - Sevilay
2015 Acil Servis Şule
2013 Güneşi Beklerken - Aksel'in Annesi
2013-2014 Kurtlar Vadisi Pusu - Margaret
2012 Kötü Yol - Neslihan Hanım
2012 Kurt Kanunu - Alexandra
2010 Makber - Melek
2010 Karadağlar
2008 Ağlamak Yok
2007 Oyunlarla Yaşayanlar
2007 Fikrimin İnce Gülü - Süreyya
2005 Ömer Seyfettin : Niçin Zengin Olamamış - Zeytin Ekmek - Naciye
2005 Gümüş - Esra
2004 Sayın Bakanım
2003 Mühürlü Güller - Canan
1996 Kara Melek - Şebnem