Gül Onat Kimdir? Biyografisi

Gül Onat Kimdir Biyografi
Gül Onat, 22 Kasım 1953 yılında İzmir'de doğdu. Ankara Devlet Konservatuarı mezun olan Gül Onat, Bakır Belediye Tiyatroları oyuncusudur. 1975 yılında Rüştü Asyalı'nın başrolde oynadığı, Sefer Seferde filminde Pembe karakteri ile sinemaya başladı.

1977 yılında ünlü tiyatrocu Mehmet Birkiye evlenen Gül Onat, 1996 doğumlu Onat Onat adında bir oğlu vardır.

1998-2001 döneminde yayınlanan Türkan Şoray ve Şener Şen'in başrolleri paylaştığı İkinci Bahar dizisinde Safiye rolünü oynayan Gül Onat, 2001 yılında Çifte Bela adlı dizide Mümtaz Sevinç, Ali Nuri Türkoğlu, Ayşe Tolga ve Nadide Sultan ile rol alan Gül Onat, Kezban rolünü oynadı.

Vay Anam Vat dizisinde Nevra Serezli'nin oynadığı Kibar Ana karakterini 2002 yılında yayınlanan Kibar Ana dizisinde Gül Onat canlandırdı. Dizide; Mustafa Uzunyılmaz, Atilla Olgaç, Metin Zakoğlu ve Hasibe Eren ile rol aldı.

2003-2011 yılları arasında İnci TürkayŞahap SayılganNevra SerezliMetin Serezli, Ebru Karanfilci ve Defne Joy Foster ile rol aldığı, Sihirli Annem dizisinde ana karakterlerden biri olarak 6 sezon boyunca Perihan rolünü oynadı.

2006 yılında Gökhan Özen, Yasemin Hadivent, Savaş Dinçel, Meral KaplanHalit Akçatepe ve Ebru Karanfilci ile rol aldığı, Sevda Çiçeği dizisinde Meloş Anne rolünü oynadı.

Gül Onat, 2010-2013 arasında Lale Devri dizisinde 117 bölüm İkbal Ilgaz rolünü oynadı.

Gül Onat, 2016 yılında Hangimiz Sevmedik dizisinde Can Yaman, Yeliz Kuvancı, Altan Erkekli, Bülent Şakrak ve Cengiz Bozkurt ile rol aldı.

2017 yılında gösterime giren Yahya Samancı'nın yönettiği, Klavye Delikanlıları filminde Kerem(Kaan Yıldırım)'in Annesi Semiha rolünü oynadı.

Filmografisi

2017 Klavye Delikanlıları - Semiha
2016 Hangimiz Sevmedik - Adile
2015 Köstebekgiller: Perili Orman - Kerime Badem
2014 Kaderimin Yazıldığı Gün - Kıymet Yörükhan
2010-2012 Yer Gök Aşk - İkbal Ilgaz
2010-2013 Lale Devri - İkbal Ilgaz
2009 Yalancısın Sen - Müjgan
2008 Gece Gündüz - Neriman Atakan
2008 Adanalı - Ballı Bacı
2007 Güzel Günler
2007 Düş Yakamdan
2006 Sevda Çiçeği - Meloş Anne
2003-2011 Sihirli Annem - Perihan
2002 İki Arada - Nadide
2002 Zor Baba
2002 Kibar Ana - Kibar Ana
2001 Çifte Bela - Kezban
2000 Çarli İş Başında - Cazgül
2000 Parça Pinçik
2000 Oyunbozan - Anne
2000 Hiç Yoktan Aşk
2000 Eyvah Kızım Büyüdü - Şaziye
1999 Nilgün - Hacer
1999 Ah Bir Zengin Olsam - Pakize
1998-2001 İkinci Bahar - Safiye
1994 Şehnaz Tango - Nilgün
1993 Şen Olasın Nuri Bey
1990 Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni - Haşmet'in Eski Karısı
1975 Sefer Seferde - Pembe