Nuray Uslu Kimdir? Biyografisi

Nuray Uslu Kimdir Biyografi
Nuray Uslu, 1977 yılında İzmir'de doğdu. Pertevniyal Lisesi ve Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi mezunu olan Nuray Uslu, oyunculuk ve senaristlik yapmaktadır. 

2000-2003 dönemlerinde TRT 1'de yayınlanan Engin Alkan, Şebnem Sönmez, Tuba Erdem, Ayça Mutlugil, Gülden Güney, Ruhi Sarı, Olgun Şimşek, Okan Selvi ve Özlem Türkad'ın ile birlikte oynadığı, Yedi Numara dizisinde Rüya Uslu rolünü oynayan Nuray Uslu, dizinin senaryosuna da katkıda bulundu.

Nuray Uslu, 2002 yılında Yedi Numara'da ki rol arkadaşlarının oynadığı Kısa Devre adlı dizisinin senaryosunu yazdı.

2011 yılında Burak Hakkı, Özge Borak, Hande Soral, Serkan Altunorak, İlhan Şeşen, Hakan Vanlı, Şebnem Köstem ve Zeynep Aydemir'in rol aldığı Bir Günah gibi dizisinin senaryosunu Ayça Mutlugil ile birlikte yazdı.

Nuray Uslu, 2017 yılında yayınlanmaya başlayan Aslan Ailem dizisinin senaryosunu Ayça Mutlugil, Aylin Eren ve Hale Çolap ile birlikte yazdı.

Filmografisi

2017 Aslan Ailem - Senarist
2016 Aşk Laftan Anlamaz - Senarist
2014-2015 Kocamın Ailesi - Senarist
2012 2 Yaka 1 İsmail - Senarist
2011 Bir Günah Gibi - Senarist
2010 Doktorlar Senarist 
2008 Üvey Aile - Ani
2006 Binbir Gece- Sevgi
2005 Çeşm-i Bülbül
2004 Sahra - Senarist
2002 Kısa Devre - Senarist
2000-2003 Yedi Numara - Rüya - Senarist/Oyuncu
1997 Ruhsar
1996 Sahte Dünyalar
1994 Şehnaz Tango - Zeynep