Serhat Kılıç Kimdir? Biyografisi

Serhat Kılıç Kimdir Biyografi
Mustafa Serhat Kılıç, 8 Temmuz 1975 yılında Ankara'da doğdu. Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro bölümünden mezun olan Serhat Kılıç, tiyatroda Ankara Sanat Tiyatrosunda profesyonel olduktan sonra Diyarbakır Devlet Tiyatrosunda çalıştı ve şehir tiyatrolarında ise oyunculuk dersleri verdi.

2005 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümünde Reji üzerine yüksek lisans yaptıktan sonra Atatürk Üniversitesinde bir dönem öğretim görevlisi olarak görev yaptı. 2008 yılında Devlet Tiyatrolarından ayrılarak İstanbul'a geldi ve burada Tiyatro DOT ve BKM gibi topluluklarla çalışan Serhat Kılıç, İstanbul Şehir Tiyatrolarında sahnelenen İntiharın Genel Provası adlı oyunda rol aldı.

2006-2008 yılları arasında yayınlanan Hatırla Sevgili dizisinde Kamil Gündüz karakterini canlandıran Serhat Kılıç, 2008-2009 döneminde senaryosunu Çağan Irmak'ın yazdığı Yol Arkadaşım adlı dizide Özge Özberk, Sinan Tuzcu, Polat Bilgin, Tanju Tuncel, Ayşe Tunaboylu ve Goncagül Sunar ile birlikte rol aldı.

2010 yılında Zülfü Livaneli'nin yazıp, yönettiği Atatürk'ün baş yaveri Salih Bozok ile çocukluk yıllarında başlayan arkadaşlığı ve sonrasında yaşadıklarını konu alan Veda adlı filmde Salih Bozok'u canlandırdı.

2012-2017 arasında yayınlanan Seksenler adlı nostaljik komedi dizisinde mahallenin plakçısı Ergun rolünü oynadı.

2017 yılında başlayan Söz adlı özel kuvvetler konulu dizide Tolga Sarıtaş, Meriç Aral, Nihat Altınkaya ve Aybüke Pusat ile rol alan Serhat Kılıç, Çolak rolünü oynuyor.

Filmografisi

2017 - Söz - Çolak
2017 Çember : Oyunu Bozuyorum
2017 Çember : Evimdeki Yabancı
2017 Çember : Acı İntikam
2015 Robinson Crusoe & Cuma  - Robinson Crusoe
2015 Baskın : Karabasan
2013 Kış Uykusu - İmam Hamdi
2012-2016 Seksenler - Ergun Plak
2011 Elia's Journey - O.Z Livaneli
2010 Veda - Salih Bozok
2010 Haberler - Serhat
2010 Ezel
2009 Benim Annem Bir Melek - İbadullah
2008-2009 Yol Arkadaşım - İlker
2008 Nokta - Selim
2006-2008 Hatırla Sevgili - Kamil Gündüz
2000 Bizim Evin Halleri - Karl Gurur